En omröstning bland elever på nuvarande Marnässkolan visar att namnet Solviksskolan tas väl emot. Här skolans fyror, med jurymedlemmarna Elin Elvegard och Jakob Eklund i "första raden".

En omröstning bland elever på nuvarande Marnässkolan visar att namnet Solviksskolan tas väl emot. Här skolans fyror, med jurymedlemmarna Elin Elvegard och Jakob Eklund i "första raden".

Solviksskolan — ett namn som både elever och personal gillar

Solviksskolan är namnet på den nya skolan i Marnäs.
– Jag tycker att det passar bra, säger fjärdeklassaren Elin Elvegard.

20-talet personer lämnade in namnförslag som juryn sedan valde mellan. Ett antal finalister valdes ut och sedan satte jurymedlemmarna poäng. Förslaget Solviksskolan fick högst snitt, med motiveringen att det klingar positivt och har en tydlig koppling till den solenergi som ska utvinnas via paneler på skolans tak.

Att sedan första halvan av namnet Marnäs har som ursprunglig betydelse bland annat just vik, kom nog som en överraskning för åtminstone några i juryn.

Rungande positivt

För att få ytterligare stöd för namnförslaget fick lärare och elever chansen att göra tummen upp eller ner till förslaget. Gensvaret i båda grupperna blev rungande positivt.

Fjärdeklassarna Elin Elvegard och Jakob Eklund var med i juryn och ser nu fram emot att få vara en del av den första kullen att gå i nya Solviksskolan.

– Jag tror att det kommer att bli bra. Den nya skolan blir lite mer som andra skolor – fast modernare, säger Jakob.

Jobbade med drömskolgård

Elin berättar att de blivit involverade i arbetet, inte bara med namnet, utan också med idéer och tankar kring utemiljön.

– Vi fick jobba med hur vår drömskolgård skulle se ut.

Och vinnaren är...

Hanna Berglund lämnade in det vinnande förslaget och har därmed vunnit ett presentkort till ett värde av 500 kronor på Unika Ludvika.

– Sol för att det har med energi att göra. Först tänkte jag på helios efter grekiskan, men sedan blev det sol. Marnäs, ja, det är ju ett gammalt ord för vik, berättar Hanna, som blev både överraskad och glad när hon fick beskedet att hon vunnit.

Jury med barn och vuxna

Juryn har bestått av social- och utbildningsnämndens ordförande Hanna Lindgren, Marnässkolans rektor Mikael Johansson, förvaltningschef Mikael Carstensen, enhetschefen för skolan, Jonas Fors samt fjärdeklassarna Elin Elvegard och Jakob Eklund.Dela

Sidan senast uppdaterad: 2018-02-01

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 22/02 21:20:30