Här berättar Åke Bohl om ABB:s senaste teknikframgångar.

Här berättar Åke Bohl om ABB:s senaste teknikframgångar.

Två stora anledningar att fira presenterades på frukostmöte

Fredagens frukostmöte hade ett högintressant innehåll. Bland annat fick deltagarna höra om ABB:s senaste världsrekord och om hur Ludvika ska fira nästa år.

Programpunkterna innehöll bland annat presentationer av ABB:s senaste tekniksprång, PowerTender, Inda, Åhlenius Strateger AB och Ludvikas kommande 100-årsjubileum.

Hemsida om firandet

Den sistnämnda stod projektledaren Håkan Rosén för. Han berättade om den nya sidan för jubileet, www.ludvika100.selänk till annan webbplats. Där kan man redan nu titta på gamla bilder från bygden och läsa mer om några av alla saker som kommer att ske 2019.

Håkan Rosén var tydlig med att det här är allas firande, där delaktighet och engagemang från näringsliv, föreningar och allmänhet är grundläggande.

Många aktiviteter

Med knappt ett år kvar är långt ifrån allt spikat, men bland Håkan Roséns ambitioner finns lasershow, gatumusikfestival, en 100 meter lång stubbe (bakelse), en egen maskot, fontän i Väsman, fem tävlingar med SM-status och en bok med 100 händelser.

Mitt drömprojekt är en annan viktig punkt, där engagemanget från allmänheten återigen står i fokus. Här har alltså privatpersoner chansen att förverkliga en idé om något som skulle vara kul och bra för Ludvika. Även det kan man läsa mer om på www.ludvika100.selänk till annan webbplats.

Långt som två Sverige

Åke Bohl från ABB berättade om den senaste tidens tekniska framgångar, där man nu bygger och levererar transformatorer på 1100 kilovolt. Det möjliggör kraftöverföring på en 326 mil lång sträcka, tvärs över Kina.

– Det är tack vare alla duktiga medarbetare och tack vare alla er här inne som det är möjligt, sade han.

Dejtingsajt

Hans Linder från PowerTender berättade om det snabbt växande företaget som kan liknas vid ”en dejtingsajt för kraftprodukter”.

Alex Wehlin och Hussein Darweesh från Inda berättade om sin verksamhet, som bland annat tillhandahåller stöd och matchning mellan företag och arbetssökande.

Hans och Anette Åhlenius från Åhlenius Strateger är konsulter inom ledarskap och har bland annat en kursgård i Fredriksberg.

Frukostmötena anordnas av Ludvika kommun. Där kan företagare, representanter för kommunen och andra organisationer mötas och utbyta information.

Håkan Rosén lyfte fram Ludvikas 100-årsjubileum.

Håkan Rosén lyfte fram Ludvikas 100-årsjubileum.

Så här ser jubileets hemsida ut.

Så här ser jubileets hemsida ut.

Relaterad information

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2018-02-07

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 22/02 04:16:54