På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Språkvän

Vi har alla möjlighet att hjälpa till på olika sätt för att underlätta för dem som kommer till Sverige.

Det finns olika skäl till varför man väljer att komma till Sverige. En del personer flyttar till sverige för att de har funnit ett arbete, andra har funnit kärleken och en del kommer hit efter att ha flytt från sitt hemland av olika skäl.

Bli språkvän

Bli språkvän

Integration börjar där människor möts. Många invandrare och flyktingar saknar kontakter med svenskar, medan många svenskar saknar kontakter med flyktingar och invandrare. Att bli språkvän är ett sätt att överbrygga den klyftan.

Genom att bli språkvän har du möjlighet att hjälpa en person med utländsk bakgrund att få en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du/din familj på ett spännande och utvecklande sätt får känna människor från andra länder och kulturer utan att behöva resa hundratals mil hemifrån.

Att som nyanländ få en språkvän möjliggör kontakten med svenskar och det svenska samhället, ökar språkkunskaperna samt möjliggör en ömsesidig kulturförståelse. Din insats hjälper dessa personer att komma in snabbare in i samhället. Inte sällan leder det även till en vänskap för livet!

Arrangemang

Under året arrangeras öppna mingelträffar där du kan möta din nya vän och skapa kontakter. På dessa träffar kommer ni att få delta i olika aktiviteter, så som att; sy, sticka, brodera, skapa, måla, rita, laga mat, stavgång, fika, utställningar etc. Aktuella aktiviteter hittar du via annonser i media, här på vår hemsida, Vuxenskolan och ABFs hemsidor samt via Facebook.

Vid frågor, kontakta Marie Pettersson på Integrationsenheten i Ludvika kommun, integration@ludvika.se, .

 

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2018-07-02

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Integrationsenheten
Folkets hus, Carlavägen 24, Ludvika

Verksamhetschef
Mohammed Alkazhami 0240-860 85

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 12/12 00:15:45