På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Genomfart Ludvika bana-väg

Projekt Genomfart Ludvika är ett samarbetsprojekt mellan Trafikverket, Ludvika kommun och Region Dalarna. Projektets syfte är att förbättra genomfarten genom Ludvika tätort.

Aktuellt

Arbetet med de åtgärder som ska göras längs Gamla Bangatan har startat. Torsdagen den 9 augusti  hölls ett informationsmöte för allmänheten. Trafikverket, Ludvika kommun och ansvarig entreprenör, Bro och Väg Mälardalen AB, informerade om arbetet och svarade på frågor från allmänheten. För mer info om vilka åtgärder om ska göras, klicka häröppnas i nytt fönster. Arbetet beräknas pågå fram till hösten 2019.

Granskning för ändring genom tillägg av detaljplan för Kv. Grodanöppnas i nytt fönster pågår just fram till och med den 5 september, då skriftliga synpunkter senast ska vara inlämnade.Ändring genom tillägg möjliggör stängningen av järnvägsövergången intill väg 50 vid Mossplan i centrala Ludvika.   

Entreprenadarbete i korsningen väg 50/Grangärdevägen är i stort avslutat. Mindre anläggane återstår dock. Se mer info om åtgärden under Relaterad information.

Projektet i övrigt

Projektet omfattar tio åtgärder med målsättning att förbättra trafikflöden och framkomlighet, att förbättra trafikmiljö för alla trafikanter, åtgärder för att förbättra omgivningspåverkan samt utveckla infrastrukturen för näringslivets behov. Projektet är vidare en del i stadsutvecklingen av Ludvika tätort.

Projektet har finansiering i och med att det finns upptaget i nationella transportplanen (2014-2025) som regeringen presenterade i början av april 2014. Projektet finansieras även delvis av regionala medel och av Ludvika kommun.

Vad händer framöver?

Planerad byggstart för de olika åtgärderna är under åren 2017-2021. Formaliserade planprocesser och upphandlingsprocesser medför att denna typ av projekt tar lång tid, men är något som man måste acceptera om man samtidigt vill ha ett rättssäkert och demokratiskt samhälle. Vill du läsa mer om vad som händer i projektet just nu besök Trafikverkets hemsida om Genomfart Ludvika bana-väg.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktuppgifter
Projektledare, Ludvika kommun - Joel Lidholm, telefon 0240-861 80, e-post samhällsbyggnad@ludvika.se

Kontakt kan också tas med Trafikverket. För kontaktinformation, tryck på länken till deras hemsida här nedan under Relaterad information.

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2018-08-15

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Besöksadress
Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 16/08 06:53:30