Du är här:

Håksbergs förskola

Håksbergs förskola ligger ca 4 km utanför Ludvika. Förskolan har tre avdelningar med plats för ca 57 barn i åldern 1-5 år. I dagsläget arbetar 11 pedagoger samt en kokerska på förskolan. Vår verksamhet tillhör Håksbergs, Magnetens och Sörviks utbildningsområde. Förskolan ligger i direkt närhet till skog och natur.

På Håksbergs förskola är utomhusvistelsen viktig. Vi gör ofta besök till skogen men även till andra platser i vår närmiljö. Vi har tillgång till motionsspår och hockeyrink. Fokus ligger också på hälsa-rörelse, språk och IT-användande . Ett arbete pågår i programmering bland de äldre barnen, där barnen ges möjlighet att förstå analog och digital programmering.

Närheten till förskoleklass, skola och fritidshem främjar en god kontakt mellan personal i de olika verksamheterna och bidrar till en mjuk övergång för barnen.

Om ni är intresserade att se mer av vår förskola och verksamhet är du hjärtligt välkommen hit på besök. Ring gärna innan så att någon kan ta emot er och visa er runt.

Stödorganisationer

Vi har två driftiga stödorganisationer; föräldraföreningen FFHS samt en lokal föräldrastyrelse HSS. Båda är oerhört viktiga för oss som har Håksbergs förskola/skola som arbetsplats.


Dela

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 23/01 03:14:05