På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 45

Måndag 5 november

Tunnpannkaka med sylt


Pastasallad med rökt hönskött och dressing

Tisdag 6 november

Kålpudding/Kåldolmar med gräddsås och kokt potatis


Bouletter med gräddsås och kokt potatis

Onsdag 7 november

Fisk med frasigt ört- och sambaltäcke, kall citronsås och kokt potatis


Kikärtsbiff med kall citronsås och kokt potatis

Torsdag 8 november

ÖNSKEDAGEN



Fredag 9 november

Lasagne


Vegetarisk lasagne

 

Matsedel vecka 46

Måndag 12 november

Kyckling i currysås med bulgur/matvete


Quorn i currysås med bulgur/matvete

Tisdag 13 november

Torskpanett med remouladsås och kokt potatis


Vegetarisk schnitzel med remouladsås och kokt potatis

Onsdag 14 november

Kycklingsoppa Thai med mjukt bröd och färskost


Krämig tomatsoppa med pasta, mjukt bröd och färskost

Torsdag 15 november

Pannbiff med gräddsås och kokt potatis


Grönsaksbiff med vegetarisk gräddsås och kokt potatis

Fredag 16 november

Korv Stroganoff med ris


Sojastroganoff med ris

 

Matsedel vecka 47

Måndag 19 november

Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt och kall vitlökssås

Tisdag 20 november

Köttfärssås med spagetti


Vegetarisk färssås med spagetti

Onsdag 21 november

Tomatfisk med dill och kokt potatis


Morotsbiff med kall örtsås och kokt potatis

Torsdag 22 november

Färgglad kasslergryta/gratäng med bulgur


Färgglad quorngryta/gratäng med bulgur

Fredag 23 november

Köttfärslimpa med brunsås och kokt potatis


Falafel med vegetarisk brunsås och kokt potatis

 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen höstterminen 2018

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2015-06-17

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N1.sitevision-cloud.net · 20/11 23:00:04