Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Vecka 38


Måndag
Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt, vitlökscoleslaw

Tisdag

Köttfärssås och spagetti


Vegetarisk färssås och spagetti
Onsdag
Laxpanett med kall citronsås och kokt potatis


Broccolibiff med kall citronsås och kokt potatis
Torsdag
Kycklingsoppa med mjukt bröd och ost


Pizzasoppa med mjukt bröd och ost
FredagKebabgryta med matvete/bulgur


Vegetarisk kebabgryta med matvete/bulgur





 

Vecka 39


Måndag
Pasta med ost och skinksås


Pasta med ost och kikärtssås
Tisdag
Kycklingpytt med kall sweet-chilidressing


Couscousoytt med kall sweet-chilidressing

Onsdag

Studiedag

Torsdag

Favoritfisk med potatismos


Strömming med potatismos


Grönsaksbiff med potatismos
FredagKorvfrestelse


Sojakorvfrestelse



 

Vecka 40


Måndag
Vegetarisk snitsel med ratatouille och klyftpotatis


Grönsaksbiff med raratouille och klyftpotatis

Tisdag

Panerad fisk med remouladsås och kokt potatis


Morotsboll med remouladsås och kokt potatis

Onsdag

Kalops med kokt potatis


Vegetarisk kalops med kokt potatis

Torsdag

Nikkans soppa med mjukt bröd och färskost


Linssoppa med mjukt bröd och färskost

Fredag

Jakobs flygande kycklinggratäng med matvete/bulgur


Jakobs quorngratäng med matvete/bulgur





 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen höstterminen 2017

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.
Vårterminens önskedagar kommer att infalla på fredag vecka 37, 41, 45 och 49

Måltidens dag 19 oktober 2017

Vi vill:

  • lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv träffpunkt och därmed en viktig ingrediens i ett gott liv.
  • höja den dagliga måltidens status. 
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2015-06-17

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Gun-Britt Hedsten 0240-864 54

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 19/10 02:04:15