På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 2

Måndag 7 januari

Jullov



Tisdag 8 januari

Jullov



Onsdag 9 januari

Kyckling i currysås med bulgur/matvete


Quorn i currysås med bulgur/matvete

Torsdag 10 januari

Sprödbakad sej med kokt potatis och remouladsås


Vegetarisk scnitzel med kokt potatis och remouladsås

Fredag 11 januari

Grekisk färsbiff med klyftpotatis och tomatsalsa


Vegoburgare med klyftpotatis och tomatsalsa


Matsedel vecka 3

Måndag 14 januari

Tunnpannkaka med kvargtopp


Pastasallad med bönor och ost

Tisdag 15 januari

Fisk med currytäcke och kokt potatis


Laxbullar i dillsås och kokt potatis


Böngryta med tomat och kokt potatis

Onsdag 16 januari

Biff Stroganoff och ris


Sojastroganoff och ris

Torsdag 17 januari

Kycklingsoppa Thai med mjukt bröd och ost


Krämig tomatsoppa med mjukt bröd och ost

Fredag 18 januari

Pasta med pastasås Tricolore


Pasta med pastasås Tricolore med sojastrimlor


Matsedel vecka 4

Måndag 21 januari

Pytt i panna med rödbetor


Couscouspytt med vitlökssås

Tisdag 22 januari

Pannbiff med kokt potatis och brunsås


Grönsaksbiff med kokt potatis och vegetarisk brunsås

Onsdag 23 januari

Fisk med frasigt ört- och sambaltäcke, kokt potatis och kall citronsås


Curry-champinjongryta och kokt potatis

Torsdag 24 januari

Stekt falukorv och potatismos


Vegokorv och potatismos

Fredag 25 januari

Lasagne


Vegetarisk lasagne


  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen höstterminen 2018

Det innebär att en torsdag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2015-06-17

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 16/01 17:37:49