Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 8

Måndag 19 februari

Rispytt med rökt höns, kall currysås


Vegetarisk rispytt, kall currysås

Tisdag 20 februari

Raggmunk med bacon och lingonsylt


Raggmunk med lingonsylt

Onsdag 21 februari

Fisk med ägg-och persiljesås och kokt potatis


Laxbullar med persiljesås och kokt potatis


Morotsbiff med persiljesås och kokt potatis

Torsdag 22 februari

Falukorv med stuvade morötter, kokt potatis


Vegokorv med stuvade morötter, kokt potatis

Fredag 23 februari

Ryssröra med pitabröd


Vegetarisk ryssröra med pitabröd

 

Sportlov vecka 9

Matsedel vecka 10

Måndag 5 mars

Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt och kall vitlökssås

Tisdag 6 mars

Falukorv med rotmos


Vegokorv med rotmos

Onsdag 7 mars

Kyckling i currysås med bulgur/ris


Quorn i currysås med bulgur/ris

Torsdag 8 mars

Alaskapanett med solgul sås och kokt potatis


Rotfruktsmedaljong med solgul sås och kokt potatis

Fredag 9 mars

ÖNSKEDAGEN!

Matsedel vecka 11‌

Måndag 12 mars

Tunnpannkaka med kvargtopp


Pastasallad med ost och bönor

Tisdag 13 mars

Fisk med frasigt ört-och sambaltäcke och kokt potatis


Curry-och champinjongryta och kokt potatis

Onsdag 14 mars

Järpar med örtig sås och kokt potatis


Kikärtsbiff med ärtpesto och kokt potatis

Torsdag 15 mars

Kycklingsoppa Thai med mjukt bröd och ost


Krämig tomatsoppa med pasta, mjukt bröd och ost

Fredag 16 mars

Lasagne


Vegetarisk lasagne

 

Matsedel vecka 12

Måndag 19 mars

Kycklingpytt med kall sweet-chilidressing


Couscouspytt med kall sweet-chilidressing

Tisdag 20 mars

Tex Mexbiff med gräddsås och klyftpotatis


Grönsaksbiff med vegetarisk gräddsås och klyftpotatis

Onsdag 21 mars

Sprödbakad sej med remouladsås och kokt potatis


Vegetarisk snitsel med remouladsås och kokt potatis

Torsdag 22 mars

Ost-och skinksås med pasta


Ost-och kikärtssås med pasta

Fredag 23 mars

Kebabgryta med bulgur

Matsedel vecka 13

Måndag 26 mars

Kycklingkassler med potatisgratäng


Morotsbiff med potatisgratäng

Tisdag 27 mars

Lax med kall citrussås och kokt potatis


Vegetarisk snitsel med kall citrussås och kokt potatis

Onsdag 28 mars

PÅSKBUFFÉ

Torsdag 29 mars

Kökets val

Fredag 30 mars

Lovdag LÅNGFREDAGEN

 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2018

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Matsedlar för utskrift

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2015-06-17

Kontakta oss
Social- och utbildningsförvaltningen













Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 24/02 15:19:17