På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 33

Måndag 13 augusti

LOV



Tisdag 14 augusti

Tunnpannkaka med bärkvarg


Pastasallad med salladsost och kidneybönor

Onsdag 15 augusti

Kyckling i currysås med bulgur/matvete


Quorn i currysås med bulgur/matvete

Torsdag 16 augusti

Pannerad fisk med remouladsås och kokt potatis


Vegetarisk snitzel med remouladsås och kokt potatis

Fredag 17 augusti

Pannbiff med kall ajvarsås och klyftpotatis


Grönsaksbiff med kall ajvarsås och klyftpotatis

 

Matsedel vecka 34

Måndag 20 augusti

Köttfärssås med spagetti


Vegetarisk färssås med spagetti

Tisdag 21 augusti

Korv Stroganoff med ris


Sojastroganoff med ris

Onsdag 22 augusti

Kycklingsoppa Thai med mjukt bröd och färskost


Potatis och purjolökssoppa med mjukt bröd och färskost

Torsdag 23 augusti

Köttfärslimpa med brunsås, kokt potatis och lingonsylt


Falafel med vegetarisk brunsås, kokt potatis och lingonsylt

Fredag 24 augusti

Fisk med krispigt majstäcke, kall dillsås och kokt potatis


Kikärtsbiff med kall dillsås och kokt potatis

 

Matsedel vecka 35

Måndag 27 augusti

Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt och keso

Tisdag 28 augusti

Korvfrestelse


Sojakorvfrestelse

Onsdag 29 augusti

Köttbullar med stuvade makaroner


Boulettermed stuvade makaroner

Torsdag 30 augusti

Tomatfisk med dill och kokt potatis


Morotsbiff med kall örtsås och kokt potatis

Fredag 31 augusti

Färgglad kasslergryta med matvete/bulgur


Färgglad quorngryta med matvete/bulgur

 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2018

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2015-06-17

Kontakta oss
Social- och utbildningsförvaltningen













Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 20/08 05:28:21