På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 22

Måndag 28 maj

Tunnpannkaka med sylt


Pastasallad med rökt höns och dressing

Tisdag 29 maj

Laxpanett med kall citronsås och kokt potatis


Rotfruktsmedaljong med kall citronsås och kokt potatis

Onsdag 30 maj

Kycklingköttbullar med tomatsalsa och klyftpotatis


Falafel med tomatsalsa och klyftpotatis

Torsdag 31 maj

Järpe med Tzatziki/brunsås och kokt potatis


Kikärtsbiff med Tzatziki/brunsås och kokt potatis

Fredag 1 juni

Pasta med ost-skinksås


Pasta med linssås

Matsedel vecka 23

Måndag 4 juni

Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt och kall vitlökssås

Tisdag 5 juni

Fisk med currytäcke och kokt potatis


Curry-champinjongryta och kokt potatis

Onsdag 6 juni

HELGDAG NATIONALDAGEN

Torsdag 7 juni

Kycklingsoppa Thai med mjukt bröd och färskost


Ängasoppa med mjukt bröd och färskost

Fredag 8 juni

Falukorv med stuvade makaroner


Vegokorv med stuvade makaroner

Matsedel vecka 24

Måndag 11 juni

SKOLAVSLUTNING


Kycklingschnitzel med varm dragonsås och kökets potatis


Vegetarisk schnitzel med varm dragonsås, kökets potatis

Tisdag 12 juni

Laxpytt med kall örtsås


Couscouspytt med kall örtsås

Onsdag 13 juni

Skinkfrestelse


Champinjonfrestelse

Torsdag 14 juni

Lovdag/kökets val

Fredag 15 juni

Lovdag/kökets val

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2018

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Matsedlar för utskrift

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2010-06-01

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 21/06 16:08:57