På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 49

Måndag 3 december

Stekt falukorv med makaroner


Stekt sojakorv med makaroner

Tisdag 4 december

Lapskojs med rödbetor


Rödbetsbiff med potatismos

Onsdag 5 december

Fisk med currytäcke och kokt potatis


Böngryta med tomat och kokt potatis

Torsdag 6 december

Finsk Temadag



Fredag 7 december

Önskedagen



 

Matsedel vecka 50

Måndag 10 december

Ugnsstekt lax med kall senapssås och kokt potatis


Broccolibiff med kall senapssås och kokt potatis

Tisdag 11 december

Köttbullar med kokt potatis och rödbetssallad


Falafel med kokt potatis och rödbetssallad

Onsdag 12 december

Julbuffé



Torsdag 13 december

Luciagröt med mjukt bröd och julskinka/ost


Pastasallad med dressing

Fredag 14 december

Kökets Val



 

Matsedel vecka 51

Måndag 17 december

Pasta med ost- och skinksås


Pasta med ost- och kikärtssås

Tisdag 18 december

Högsbosoppa med mjukt bröd och färskost


Linssoppa med mjukt bröd och färskost

Onsdag 19 december

Favoritfisk med potatismos


Strömming med potatismos


Grönsaksbiff med potatismos

Torsdag 20 december

Korvfrestelse


Sojakorvfrestelse

Fredag 21 december

Kökets val



 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen höstterminen 2018

Det innebär att en torsdag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2010-06-01

Kontakta oss
Telefon: 0240-864 38
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 12/12 00:32:02