Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Vecka 33


Måndag
Sommarlov



Tisdag

Sommarlov


 
Onsdag
Kyckling i currysås med bulgur/matvete


Quorn i currysås med bulgur/matvete
Torsdag
Panerad fisk med remouladsås och kokt potatis


Vegetarisk snitzel med remouladsås och kokt potatis
FredagPannbiff med kall ajvarsås och klyftpotatis


Grönsaksbiff med kall ajvarsås och klyftpotatis





Vecka 34


Måndag
Köttfärssås med pasta


Vegetarisk färssås med pasta
Tisdag
Korv Stroganoff med ris


Soja Stroganoff med ris

Onsdag

Kycklingsoppa Thai med mjukt bröd och ost


Krämig tomatsoppa med mjukt bröd och ost

Torsdag

Tunnpannkaka med bärkvarg


Pastasallad med salladsost och kidneybönor
FredagFisk med krispigt majstäcke, kall dillsås och kokt potatis


Kikärtsbiff med kall dillsås och kokt potatis



 

Vecka 35


Måndag
Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt och kall vitlökssås

Tisdag

Korvfrestelse


Sojakorvfrestelse

Onsdag

Köttfärslimpa med brunsås och kokt potatis


Falafel med vegetarisk brunsås och kokt potatis

Torsdag

Tomatfisk med dill och kokt potatis


Morotsbiff med kall örtsås och kokt potatis

Fredag

Färgglad kasslergryta med matvete/bulgur


Färgglad quorngryta med matvete/bulgur





 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2017

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.
Vårterminens önskedagar kommer att infalla på fredag vecka 6,10, 14 och 19

Måltidens dag 19 oktober 2017

Vi vill:

  • lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv träffpunkt och därmed en viktig ingrediens i ett gott liv.
  • höja den dagliga måltidens status. 
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2010-06-01

Kontakta oss
Telefon: 0240-864 38
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Gun-Britt Hedsten 0240-864 54

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 18/08 01:28:58