På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 40

Måndag 1 oktober

Vegetariska Världsdagen


Pastabuffé

Tisdag 2 oktober

Panerad fisk med remouladsås och kokt potatis


Morotsboll med remouladsås och kokt potatis

Onsdag 3 oktober

Kalops med kokt potatis


Quornkalops med kokt potatis

Torsdag 4 oktober

Nikkans soppa med mjukt bröd och färskost


Linssoppa med mjukt bröd och färskost

Fredag 5 oktober

Jakobs flygande kycklinggratäng med ris


Jakobs quorngratäng med ris

 

Matsedel vecka 41

Måndag 8 oktober

Ryssröra i pitabröd


Vegetarisk ryssröra i pitabröd

Tisdag 9 oktober

Fiskgratäng/fiskbullar med dillsås och kokt potatis


Böngryta med tomat och kokt potatis

Onsdag 10 oktober

Korv Stroganoff med matvete/bulgur


Soja Stroganoff med matvete/bulgur

Torsdag 11 oktober

Önskedagen



Fredag 12 oktober

Fläskpannkaka med lingonsylt


Ugnspannkaka med lingonsylt

 

Matsedel vecka 42

Måndag 15 oktober

Kebabpytt med kall vitlökssås


Grönsakspytt med kall vitlökssås

Tisdag 16 oktober

Moussaka á la Sverige


Vegetarisk moussaka á la Sverige

Onsdag 17 oktober

Fisk med krispigt majstäcke, kall dillsås och kokt potatis


Vegetarisk snitzel med kall dillsås och kokt potatis

Torsdag 18 oktober

Måltidens Dag



Fredag 19 oktober

Kyckling i currysås med bulgur/matvete


Quorn i currysås med bulgur/matvete

 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen höstterminen 2018

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Matsedlar för utskrift

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2010-06-01

Kontakta oss
Marnässkolan













Telefon: 0240-864 38
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 16/10 16:19:45