Du är här:

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Vecka 46


Måndag
Kyckling i currysås med bulgur/matvete


Quorn i currysås med bulgur/matvete

Tisdag

Torskpanett med remouladsås och kokt potatis


Vegetarisk snitzel med remouladsås och kokt potatis
Onsdag
Kycklingsoppa Thai med mjukt bröd och ost


Krämig tomatsoppa med pasta, mjukt bröd och ost
Torsdag
Pannbiff med gräddsås och kokt potatis


Grönsaksbiff med vegetarisk brunsås och kokt potatis
FredagKorv Stroganoff med ris


Sojastroganoff med ris





 

Vecka 47


Måndag
Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt och kall vitlökssås
Tisdag
Köttfärsås med spagetti


Vegetarisk färssås med spagetti

Onsdag

Tomatfisk med dill och kokt potatis


Morotsbiff med kall örtsås och kokt potatis

Torsdag

Färgglad kasslergryta/gratäng med bulgur


Färgglad quorngryta/gratäng med bulgur
FredagKöttfärslimpa med brunsås och kokt potatis


Falafel med vegetarisk brunsås och kokt potatis



 

Vecka 48


Måndag
Pytt i panna med rödbetor


Couscouspytt med kall sweetchilidressing

Tisdag

Hamburgare med bröd, dressing och klyftpotatis


Grönsaksburgare med bröd, dressing och klyftpotatis

Onsdag

Linssoppa med mjukt bröd och färkost


Potatis och purjolöksoppa med mukt bröd och färskost

Torsdag

Temmexkyckling med pasta


Temmexquorn med pasta

Fredag

Alaskapanett med solgul sås och kokt potatis


Morotsbiff med solgul sås och kokt potatis





 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen höstterminen 2017

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.
Vårterminens önskedagar kommer att infalla på fredag vecka 37, 41, 45 och 49

Måltidens dag 19 oktober 2017

Vi vill:

  • lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv träffpunkt och därmed en viktig ingrediens i ett gott liv.
  • höja den dagliga måltidens status. 
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2010-05-17

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Gun-Britt Hedsten 0240-864 54

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 23/11 21:12:36