På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 37

Måndag 10 september

Stekt falukorv och stuvade makaroner


Stekt sojakorv och stuvade makaroner

Tisdag 11 september

Lapskojs med rödbetor


Rödbetsbiff med potatismos

Onsdag 12 september

Fisk med currytäcke och kokt potatis


Böngryta med tomat och kokt potatis

Torsdag 13 september

ÖNSKEDAGEN



Fredag 14 september

Raggmunk med stekt bacon och lingonsylt


Raggmunk med lingonsylt

 

Matsedel vecka 38

Måndag 17 september

Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt och vitlökscoleslaw

Tisdag 18 september

Köttfärssås och spagetti


Vegetarisk färssås och spagetti

Onsdag 19 september

Laxpanett med kall citronsås och kokt potatis


Broccolibiff med kall citronsås och kokt potatis

Torsdag 20 september

Kycklingsoppa med mjukt bröd och ost


Pizzasoppa med mjukt bröd och ost

Fredag 21 september

Kebabgryta med matvete/bulgur


Vegetarisk kebabgryta med matvete/bulgur

 

Matsedel vecka 39

Måndag 22 september

STUDIEDAG


 

Tisdag 23 september

Kycklingpytt, kall sweet-chilidressing


Couscouspytt, kall sweet-chilidressing

Onsdag 24 september

Pasta med ost och skinksås


Pasta med ost och kikärtssås

Torsdag 25 september

Favoritfiskgratäng med potatismos/Strömming med potatismos


Grönsaksbiff med potatismos

Fredag 26 september

Pannbiff med gräddsås och kokt potatis


Falafel med vegatarisk gräddsås och kokt potatis

 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen höstterminen 2018

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2018-09-10

Kontakta oss
Ludvika kommun













Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 25/09 16:56:38