Det här är Håksbergs förskola

Håksbergs förskola ligger ca 4 km utanför Ludvika. Förskolan har tre avdelningar med plats för ca 56 barn i åldern 1-5 år. I dagsläget arbetar 12 pedagoger samt en kokerska på förskolan. Förskolan ligger i direkt närhet till skog och natur. Vår verksamhet tillhör Håksbergs-, Magnetens- och Sörviks utbildningsområde.

Håksbergs förskola ligger i norra delen av kommunen. Barnen är fördelade på tre avdelningar, Solen och Stjärnan samt Tellus.

Förskolans strävar efter att varje barn:

• utvecklar sin identitet och känner trygghet i den.
    • utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära.
    • utveckla självständighet och tillit till sin egen förmåga.
    • utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt sin förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.
    • utvecklar ett nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra.

På Håksbergs förskola är utomhusvistelsen viktig. Vi gör ofta besök till skogen men även till andra platser i vår närmiljö. Vi har tillgång till motionsspår och hockeyrink.

Fokus ligger också på hälsa/rörelse, språk och IT-användande. Ett arbete pågår i programmering bland de äldre barnen, där barnen ges möjlighet att förstå analog- och digital programmering.

Våra traditioner som firas varje år är:

• Påskfirande
    • Sommarfesten
    • Midsommarfirande
    • Lucia- och julfirande

Stödorganisationer

Vi har två driftiga stödorganisationer:

• Föräldraföreningen FFHS
    • En lokal föräldrastyrelse HSS.

Båda är oerhört viktiga för oss som har Håksbergs förskola/skola som arbetsplats.

Om du är intresserad att se mer av vår förskola och verksamhet är du hjärtligt välkommen hit på besök. Ring gärna innan så att någon kan ta emot dig och visa dig runt.

Alla kommunala förskolor nås via växeln 0240-860 00

Verksamhetschef förskola: 0240-866 67