Det här är Magnetens förskola

Magnetens förskola öppnades 1983. Ludvika kommun hade genom ett byte med dåvarande ASEA förvärvat den forna direktörsvillan med tillhörande park.

Förskolan har 2 avdelningar. Avdelning 1 har 17 barn i åldern 1-3 år och avdelning 2 har 20 barn i åldern 3-5 år. Tillsammans har förskolan 8 personal.

Öppettiderna är kl 6:30-18:30.
    På avdelning 1 finns det 18 småbarn och 4 personal.
    På avdelning 2 finns det  21 barn och 4 personal.

Det som är utmärkande med vår förskola är utemiljön.

En grön oas mitt i centrum!

Vår förskola är utmärkande på så vis att den inte är byggd som andra förskolor! Det är en stor rymlig villa med tillhörande trädgårdstomt och skogsparti.
    Det gör att vi har gott om natur runtomkring oss även fast vi är belägna mitt i stan!
    Vi är utomhus mycket med barnen och de kan lätt sysselsätta sig med olika aktiviteter i utemiljön!

Alla kommunala förskolor nås via växeln 0240-860 00

Verksamhetschef förskola: 0240-866 67