Det här är Marnäs förskola

  Marnäs förskola öppnades i februari 2019 i det som tidigare var Marnässkolans lokaler.

  Förskolan Marnäs öppnades i februari 2019 och består av fyra avdelningar.

  • Avdelning 1 med barn 1-4 år
  • Avdelning 2 med barn 1-3 år
  • Avdelning 3 med barn 3-5 år
  • Avdelning 4 med barn 1-3 år

  Vi har 60 platser för barn mellan 1-5 år och vi har 12 årsarbetare på förskolan.

  Förskolan ligger i ett bostadsområde med både villor och hyreshus i Marnäs nära ishallen. Vi har nära till skogen och sjön Gårlången.

  I närheten ligger också Solviksskolan.

  Marnäs förskolas verksamhetsidé

  Verksamheten

  Vår verksamhet genomsyras av ett demokratiskt klimat där barn och vuxna trivs, är trygga och känner glädje tillsammans varje dag. Vi på Marnäs förskola arbetar för att varje barn och alla vårdnadshavare ska känna sig trygga tillsammans med oss.

  Utveckling och lärande

  Vi strävar efter att varje barn tillsammans med pedagogerna får utvecklas utifrån sina förutsättningar och behov. Detta sker under lustfyllda former med leken som grund.

  Vi respekterar och tar tillvara varandras olikheter. Att vi är, tycker och tänker olika är en tillgång.

  Möten mellan många olika kulturer och många olika språk, är en särskild tillgång i vår förskola.

  Den pedagogiska verksamheten bygger på övertygelsen om att barnen är kompetenta. Och förskolans uppdrag är att ge dem förutsättningar för ett livslångt lärande.

  Förskolan lägger stor vikt vid barnens språkutveckling och arbetar medvetet med högläsning och berättande. Barnens språkutveckling stimuleras i den dagliga verksamheten även genom bland annat sång-, ramsor, sagor, samtal, och bilder via ett datorprogram (inprint).

  Vi använder oss av digital pedagogisk dokumentation med hjälp av det digitala verktyget Unikum för att uppfatta barnens olika lärprocesser samt deras lärande och utveckling. Därefter utmanas barnen till att komma vidare i sitt lärande.

  Vi har tillgång till specialpedagog som ger råd och stöd till arbetslagen.

  Vi vill lägga grunden för barnens fortsatta lärande och utveckling. Därför uppmuntrar vi barnen till att vara nyfikna, testa och våga prova saker. Förskolans pedagoger är stolta över sitt arbete och arbetar för att barnen ska minnas sin förskoletid med glädje.

  Förskola/hem

  Vårdnadshavarna får i lagom doser, via Unikum, ta del av sitt barns vardag och då och då kunna se hur deras barn lär och utvecklas.

  Om du skulle vilja se mer av vår förskola, och veta mer om vår verksamhet är du varmt välkommen att ringa eller komma på besök!

  Intresserad?

  Är du intresserad att se mer av vår förskola och verksamhet är du hjärtligt välkommen hit på besök. Ring innan så att någon kan ta emot dig och visa dig runt. Till kontaktuppgifterna.

  Kontakta oss

  Social- och utbildningsförvaltningen
  social.utbildning@ludvika.se
  0240-860 00

  Alla kommunala förskolor nås via växeln 0240-860 00

  Verksamhetschef förskola: 0240-866 67

  Sidan uppdaterades: 2019-10-16

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.