Det här är Pluto förskola

  Pluto förskola öppnades 1990 och är en förskola som består av två avdelningar och är belägen i kvarteret Pluto i centrala Ludvika. Våra öppettider är kl 6:30-18:30.

  Utevistelse

  På förskolan Pluto lägger vi stor vikt vid utevistelse både i närmiljö och i skog och natur. I personalgruppen finns utbildade Mulle- Knopp- och Knytteledare. Vi tycker det är viktigt att barnen får möjlighet till lek och upptäckande inte bara i förskolemiljön, utan även i natur- och närmiljön. Vi promenerar ofta iväg för att utforska miljön runt omkring oss. Målet kan var allt från skogen till besök på bilblioteket.

  Livslångt lärande

  Förskolan skall lägga grunden för ett livslångt lärande i en verksamhet som är rolig, trygg och lärorik. Det skall vara en god pedagogisk verksamhet där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. I samarbete med hemmen skall förskolan skapa bästa möjliga förutsättningar för att vare barn utvecklas rikt och mångsidigt. Vi strävar efter att anpassa verksamheten för alla barn, de skall få möjlighet till att utvecklas efter egna förutsättningar och behov. Vi arbetar med leken som grund genom att stimulera, utmana och utveckla barnens egna tankar och idéer. Vi är måna om att ge barnen tid och utrymme för fri lek. Det innebär att vi försöker att inte avbryta leken i onödan och att vi delar in barnen i mindre grupper såväl för- som eftermiddag. Vi försöker vara lyhörda för vad barnen spontant visar intresse för och på så sätt ge dem mer inflytande över sin tid på förskolan.

  Återkommande aktiviteter

  Återkommande aktiviteter är sång- språk- och sagosamlingar, skapande verksamhet och rörelselek, där vi har möjlighet att använda Vasaskolans gymnastiksal.

  Kontakta oss

  Social- och utbildningsförvaltningen
  social.utbildning@ludvika.se
  0240-860 00

  Alla kommunala förskolor nås via växeln 0240-860 00

  Verksamhetschef förskola: 0240-866 67

  Sidan uppdaterades: 2019-09-17

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.