Viktigt meddelande till dig med barn i förskola och fritidshem!

  Här kommer en vädjan om utökat samarbete under sommaren.

  Terminen avslutas nu och våra förskolor och fritidshem går snart över till sommarverksamhet. Det innebär att flera förskolor och fritidshem kommer att samordna utbildningen från vecka 27 till och med vecka 31. Den kommer att bedrivas i mindre skala på färre förskolor och fritidshem inom kommunen.

  Då vi har en pågående pandemi i vårt samhälle och förvaltningen är medveten om att sommarverksamheten innebär att nya vuxna och barn kommer att träffas vill vi med detta brev vädja om ett utökat samarbete för de familjer som har möjlighet under sommaren.

  Har ni som vårdnadshavare möjlighet att avstå barnomsorgsbehov under hela perioden, den 29 Juni 2020 till och med den 9 augusti 2020, för att på så sätt bidra till att hålla i och hålla ut, minska risken för smittspridning genom att minimera möten mellan nya människor. Har ni möjlighet att avstå barnomsorgsbehovet under dessa veckor så reduceras barnomsorgskostnaden till 0 kronor.

  För att ta del av detta samarbete så krävs det att du som vårdnadshavare senast den 25 juni mailar till barnomsorgen@ludvika.se. Mailet ska innehålla vårdnadshavares kontaktuppgifter, barnets namn och namn på förskola/fritidshem, samt en bekräftelse på att inget omsorgsbehov finns under perioden 29/6-2020 -9/8-2020.

  Det krävs också att du som vårdnadshavare registrerar in ledighet på appen Tieto Edu för ovan period samt meddelar förskola/fritidshem. Faktura kommer att skickas som vanligt under sommaren. Reducering av avgiften kommer att genomföras under hösten och inför den har förvaltningen en avstämning med berörd förskola/fritidshem.

  Önskar er alla fin och skön sommar, var rädda om varandra, håll i och håll ut.


  Ulrika N Eriksson, Verksamhetschef förskola

  Jessica Carlberg, Verksamhetschef skola

  Informationen på flera språk

  Kontakta oss

  Social- och utbildningsförvaltningen
  social.utbildning@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-07-03

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.