Det här är Fredriksbergsskolan

  Fredriksbergsskolan är vackert belägen med närhet till skog och mark.  Att utveckla elevernas kunskaper om natur och miljö går som en röd tråd i skolans vardagsarbete och skolan har utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling”.

  Målsättningar - profil

  I och med utmärkelsen "Skola för hållbar utveckling" har skolan och fritidshemmet som målsättning att:

  • Stärka inflytandet för elever i verksamheten, bland annat genom att aktivt arbeta med bedömning för lärande
  • Samverka med det omgivande samhället
  • Arbeta i perspektivet från dåtid till framtid och från det lokala till det globala
  • Använda närmiljön i undervisningen

  Skolan

  Skolan har sin verksamhet förlagd i två byggnader uppdelade i årskurs F-3 och årskurs 4-9. Det går ca 50 elever på skolan, vilket gör den till Ludvika kommuns minsta skola.

  Utomhuspedagogik är en naturlig del i verksamheten där utomhusklassrummet i skolskogen används regelbundet. Skolan har även en flotte i Mellansjön som används i undervisningen.

  Förutom utomhuspedagogiken satsar skolan på att utveckla arbetet med IKT (Information- och kommunikationsteknik), retorik och begreppsförståelse i alla ämnen.

  På grund av skolans låga elevantal åker eleverna i årskurs 7-9 till Kyrkskolan i centrala Ludvika (ca 60 km från Fredriksbergsskolan) för undervisning två dagar i veckan.

  Fritidshemmet

  Fritidshemmet har sin verksamhet i egna lokaler i anslutning till skolan. Personalen samverkar både med skolan och med förskolan. Skolskogen används regelbundet i verksamheten. I sitt kvalitetsarbete arbetar fritidshemmet med att använda och dokumentera närmiljön på olika sätt, man genomför även en ”Klassiker” under året.

  Kontakta oss

  Social- och utbildningsförvaltningen
  social.utbildning@ludvika.se
  0240-860 00

  Alla kommunala grundskolor och fritidshem nås via växeln 0240-860 00
  Verksamhetschef skola: 0240-863 58

  • Fler kontaktuppgifter finns på respektive skolas webbsida, se grundskolorna.

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.