Det här är Lorensberga 7-9

  Lorensberga skola är uppdelad i tre rektorsområden med varsin rektor: Lorensberga F-3 , Lorensberga årskurs 4-6 samt Lorensberga årskurs 7-9.

  Eleven i centrum

  Vi tror på barnens inneboende lust att lära och vill ge alla barn chans att själva söka kunskap tillsammans med oss pedagoger i stället för att vi levererar färdiga svar. Vi arbetar inte i traditionella klasser utan i flexibla undervisningsgrupper utifrån varje barns förutsättningar och använder oss av varierande arbetssätt.

  Du kommer till ett fritidshem och en skola som:

  • Har välutbildad och erfaren personal.
  • Är en skola i utveckling.
  • Har elevinflytande som bygger på nyfikenhet och kreativitet.
  • Ger trygghet, glädje och kamratskap.
  • Ger bästa möjliga möte för utveckling.
  • Är en mångkulturell skola med acceptans.

  Vi utgår från vår värdegrund som vi kallar ”Lorensbergaandan” där ledorden är glädje, ömsesidig respekt, lust att lära, utveckling och ansvar.

  Vi jobbar med att elevernas lärande miljö ska vara formativ. Tre nedanstående mål visar inriktningen på det fortsatta arbetet:

  1. Eleverna kan beskriva vilka mål de ska nå, vad de är nu och hur de ska nå målen. De vet vad som följer i deras lärande.
  2. Eleverna får feedback som är beskrivande, konstruktiv, frekvent, omedelbar och hjälper eleverna i deras planering av sitt fortsatta lärande.
  3. Eleverna är involverade och aktiva i bedömningen av sig själva och sina klasskamrater och använder feedback för sitt fortsatta lärande.

  Vi ingår i ett matematikprojekt där syftet är att öka elevers måluppfyllelse i matematik genom att stärka och utveckla kvaliteten i matematik-undervisningen.

  Kontakta oss

  Social- och utbildningsförvaltningen
  social.utbildning@ludvika.se
  0240-860 00

  Alla kommunala grundskolor och fritidshem nås via växeln 0240-860 00
  Verksamhetschef skola: 0240-863 58

  • Fler kontaktuppgifter finns på respektive skolas webbsida, se grundskolorna.

  Sidan uppdaterades: 2019-08-30

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.