Bysjöstrands ekoby

  Ny detaljplan för Del av Saxhyttan 4:411 med flera, i Grangärde

  Fågelperspektiv över norra delen av planområdet, med ekoby. Arkitekt: Erik Berg, Inobi ab

  Huvudsyftet med planläggningen är att ett bostadsområde som kan fungera som en ekoby ska kunna byggas inom planområdet. Detaljplanen ersätter en tidigare detaljplan för bostäder, som dock inte var anpassad för en ekoby.

  Planområdet ligger vid Bysjön söder om Grangärde. Se en översikt och 3D-modell av områdetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster genom att klicka på bilden nedan. Där kan även synpunkter på detaljplanen skrivas.

  Klicka på bilden!

  Modell av ekobyn i Cityplanner. Arkitekt: Erik Berg, Inobi

  Planen är i linje med översiktsplanen och den bedöms inte medföra betydande miljöpåverkan. Strandskydd upphävs på motsvarande sätt som i gällande detaljplan. Planärendet genomförs med standardförfarande.

  Tidplanen har förskjutits eftersom ekobyföreningen behöver komplettera sitt underlag om vatten och avlopp, för att det ska kunna godkännas av myndighetsnämnden miljö och bygg. Nytt datum för antagande planeras till den 18 november.

  Tidplan

  Samråd

  januari-februari 2020

  Granskning

  april-maj 2020

  Antagande

  november 2020

  Laga kraft

  december 2020

  Information

  Upplysningar lämnas av:
  planarkitekt Torkel Berg, tel. 0240-861 36
  samhallsbyggnad@ludvika.se

  Information enligt Dataskyddsförordningen

  För att kunna hantera lämnade synpunkter har synpunktslämnarens namn, adress och fastighetsbeteckning att registrerats. Namn på privatpersoner tas bort från handlingar på internet. Samhällsbyggnadsnämnden blir personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter när de tagits emot av kommunen. För mer information om hur dina personuppgifter behandlas - se länk nedan under Relaterat.

  SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

  Kontakta oss

  Samhällsbyggnadsförvaltningen
  samhallsbyggnad@ludvika.se
  0240-860 00
  Besöksadress: Folkets hus, Carlavägen 24, Ludvika
  Postadress: 771 82 Ludvika

  Sidan uppdaterades: 2020-10-01

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.