På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Avfall och återvinning

All verksamhet ger upphov till avfall i någon form. Avfallet är oftast en resurs som kan omhändertas för återvinning. Här hittar du information om hur du tar hand om ditt avfall.

logga wbab

WessmanBarken Vatten och Återvinning AB (WBAB)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är det kommunägda bolag som sköter avfallshanteringen i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Hämtning av hushållssopor sker i deras regi.

Återvinningscentraler i Björnhyttan och Fredriksberg

Grovsopor, trädgårdsavfall, farligt avfall med mera lämnas på Återvinningscentralerna i Björnhyttan och Fredriksberg. På wbab.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns öppettiderna för återvinningscentralerna i Björnhyttanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och i Fredriksberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Återvinningsstationer

Förpackningar lämnas vid Förpacknings- och tidningsinsamlingens (FTI) återvinningsstationer  (ÅVS) som finns placerade på flera platser i kommunen. Här hittar du din ÅVS.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sorteringsguide

Dala Avfall är ett samarbete mellan alla kommuner och avfallsbolag i Dalarna. På hemsidan hittar du till exempel en sorteringsguidelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster men även information om "returbutiker" och återvinningsstationer.

Avfallsplan

Varje kommun ska upprätta en avfallsplan. I Dalarna samarbetar kommunerna om att ta fram underlag till planen.

Under Relaterade länkar kan du läsa Ludvikas avfallsplan och föreskrifter om avfallshantering. 

Sidan senast uppdaterad: 2018-10-25

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 15/09 07:49:29