På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Vatten och avlopp

Här får du information som rör vatten och avlopp. Om du har frågor om kommunalt vatten och avlopp kontaktar du i första hand WessmanBarken Vatten och Återvinning AB (WBAB).WBAB är ett bolag som ägs gemensamt av Ludvika och Smedjebackens kommuner.

Kommunalt vatten och avlopp

Wessman Barken Vatten och Återvinning AB ansvarar för 5 allmänna vattenverk, som årligen levererar cirka 3,5 miljoner kubikmeter vatten till vattenledningsnätet. I ansvaret ingår drift, skötsel, underhåll och regelbunden kontroll av dricksvattnet.

Har du frågor om kommunalt vatten och avlopp, till exempel om anslutning, taxor och avgifter, kontaktar du Wessmanbarken vatten och återvinning (WBAB).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ludvika kommun, samhällsbyggnadsförvaltningen, verksamhetsområde miljö och bygg, har ansvaret för kontrollen av dessa vattenverk. På wbab.se finner du mer information om  vårt dricksvattenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, till exempel hur hårt det är.

Eget vatten och avlopp

Om du har frågor om eget vatten och / eller avlopp kan du läsa om det under separata sidor under Enskilt vatten och avlopp.

Sidan senast uppdaterad: 2017-11-21

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 16/07 19:20:36