Coronaviruset - för dig som är företagare

Det är många företag som påverkas hårt av coronaviruset. Här presenteras åtgärder och länkar för dig som är företagare. 

Lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen

Riksdagen har beslutat att förlänga lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen till den sista januari 2022. Detta för att ha en fortsatt beredskap för att kunna sätta in träffsäkra åtgärder för att bekämpa covid-19 om smittläget förändras eller försämras.

 

Inga avgifter för uteserveringar under 2020 och 2021

För att hjälpa de lokala krögarna har kommunen beslutat att avgifterna för uteserveringar utgår under 2020 och 2021. Ludvika kommun kan däremot inte besluta om att avgifterna för offentlig kontroll, i vardagligt tal tillsyn, kan sänkas eller utgå. Lagen (avgiftsförordningen) tillåter inte det.

Omsättningsstöd till näringsidkare

Driver du en enskild firma vars omsättning har minskat i större omfattning till följd av coronapandemin? Då kan du ansöka om ekonomiskt stöd för enskilda näringsidkare.

Digitala företagsträffar

Då företagsfrukostarna har fått ställas in för tillfället, ställer vi om till digitala företagsträffar i mindre grupper. Är du intresserad av att delta? Hör gärna av dig!

Projekt ska stärka arbetsgivare och medarbetare under covid-19

Klicka på bilden för att ladda ner broschyr.

Klicka på bilden för att ladda ner broschyr.

Samarkand och näringlivsenheterna i Ludvika och Smedjebackens kommuner driver ett projekt för kompetensutveckling till permitterade, varslade och anställda och stöd till ledning, till följd av covid-19.

Syftet är bland annat att rädda så många anställningar som möjligt genom att stärka både arbetsgivarna och medarbetarnas kunskaper och ställning på arbetsmarknaden.

Ludvika kommun har tillsammans med resterande kommuner i Dalarna beslutat att stötta näringslivet i respektive kommun med olika åtgärder.

Lista med åtgärder

Här är den version av den gemensamma listan som gäller för Ludvika kommun:

verksamt.se

verksamt.se/dalarna Länk till annan webbplats. finns mer information och samlade länkar för dig som är företagare i Dalarna.

Du är självklart alltid välkommen att kontakta näringslivschefen Erik Odens om du har frågor och funderingar.

Näringslivschef

0240-862 52

Näringslivsutvecklare

0240-56 54 64

Landsbygdsutvecklare

0240-860 76

Besöksadress: Mötesplats näringsliv, Storgatan 5, Ludvika

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades:

På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.