Här ska byggas! — behov av nya bostäder

  Det råder bostadsbrist i Ludvika kommun, därför har kommunfullmäktige antagit målet att bygga 500 nya bostäder fram till 2020. Under  HÄR SKA BYGGAS! visar vi några av våra exploateringsbara områden.

  Ludvika kommun är beläget i södra Dalarna. Det är en tillväxtkommun med cirka 27 000 invånare och en area på 1658 km².

  Under HÄR SKA BYGGAS! finns översiktlig information om de olika områden som finns tillgängliga för bebyggelse i Ludvika kommun. Mer information för varje område finns i respektive detaljplan eller hos samhällsbyggnadsförvaltningen.

  För varje område beskrivs:

  • kortfattat platsen med dess kvalitéer
  • var området ligger och dess närområde
  • vilken typ av bebyggelse som är tänkt på det specifika området.

  Färgen på plangränsen på kartorna visar om detaljplanen är på gång eller om den är antagen. Likt färgerna på kartan betyder gul att den är på gång och blå att den är antagen.

  Byggrätten för varje område anges i bruttoarea (BTA) – ytan för alla våningsplan, eller byggnadsarea (BYA)– hur stor markyta som får bebyggas.

  Skisserna på varje område är enbart exempel, löst baserade på gällande och pågående de­taljplaner. Bilderna visar inte hur det i slutändan ska se ut.

  Karta över Ludvika med markerade exploateringsområden. Laggarudden etapp 4 Övre Hammarbacken Kvarteret Orren Kvarteret Svanen Väsmanstrand Stora Hillänget Magneten Knutsbo etapp 7 Övre Knutsbo

  Fakta om Ludvika


  Kontakta oss

  Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen
  kultur.samhallsutveckling@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.