Övre Hammarbacken

  Övre Hammarbacken är ett naturnära område med stor utvecklingspotential. Här finns vackra skogsmarker och en fantastisk vy över sjön Väsman.

  Miljöbild från Övre Hammarbacken, sjön Väsman i bakgrunden.

  Med en detaljplan som tillåter stor variation i bebyggelse blir det en naturlig boendemiljö för människor i livets alla skeden.

  Med både naturen och Ludvika stadskärna i närheten erbjuder området något för alla.

  Karta över Övre Hammarbacken

  Fakta

  • Byggnadstyp: Flerbostadshus/villor/radhus/parhus/flervåningshus
  • Byggrätt: Cirka 57 200 m² byggnadsarea
  • Detaljplan: Under framtagande
  • Detaljplan antagen: Nej
  • Storlek: Cirka 11 hektar
  • Markägare: Ludvika kommun

  Övre Hammarbacken är beläget alldeles norr om Ludvika centrum. I västra delen av området går riksväg 66 förbi och till söder gränsar området till befintlig villabebyggelse. I övrigt omsluts planområdet av natur- och skogsområden.

  Planen är att behålla en stor del av vegetationen som finns för att bebyggelsen ska samspela med den kringliggande naturen.

  Bebyggelse

  Vid byggnation är det viktigt att ta vara på läget i form av den gröna miljön och utsiktsmöjligheterna. Planen medger en byggnation av omkring 150 bostäder fördelat på olika bostadsformer. Detaljplanen tillåter olika bostadsformer, villor, radhus, parhus och flervåningshus, det finns även möjligheter att bygga handels- och kontorsbyggnader.

  3D-bild hur Övre Hammarbacken skulle kunna se ut.
  Skiss på möjlig bebyggelse, Övre Hammarbacken.

  Fakta om Ludvika


  Kontakta oss

  Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen
  kultur.samhallsutveckling@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.