Jobbeskrivning

  Speciallärare till Slussen

  I Ludvika kommun finns en kommungemensam särskild undervisningsgrupp som heter Slussen. Slussen tar emot elever från kommunens olika grundskolor som har behov av särskilt stöd. Slussens lokaler finns på Kyrkskolans område i centrala Ludvika. Till Slussen söker vi nu en speciallärare.

  Arbetsuppgifter
  Som speciallärare på Slussen kommer du att undervisa elever enskilt och i mindre grupper. I arbetet ingår att skapa en tydlig struktur på skoldagen och dess innehåll där kontinuitet, stabilitet, flexibilitet och engagemang är viktigt. Stor vikt läggs vid individanpassning av undervisning och färdighetsträning. Du ser möjligheter i alla människors olika förutsättningar och har ett övergripande ansvar för att, tillsammans med övrig personal, utveckla fungerande arbetssätt för varje enskild elev i verksamheten. Arbetet med att kartlägga, planera, dokumentera och kommunicera fungerande arbetssätt för eleverna är en förutsättning för att de skall kunna återgå till sina ordinarie undervisningsgrupper. Du tar ansvar för att verksamheten följer Ludvika kommuns centrala rutiner för kartläggning och dokumentation av elever. Du är en centralperson för arbetet med verksamhetens pedagogiska utveckling och ökade måluppfyllelse. Du handleder och stödjer verksamhetens personal i specialpedagogiska frågor. Du, tillsammans med övrig personal på Slussen, bistår hemskolorna i deras arbete kring uppföljningar och beslut gällande exempelvis anpassad studiegång och åtgärdsprogram för elever. Vid behov deltar du vid elevmöten och utvecklingssamtal. Du bidrar till verksamhetens upprättande av bemötandeplaner för eleverna samt utslussningsplaner för de elever som ska slussas tillbaka till sina hemskolor. Du är en medarbetare som bidrar till kollegialt lärande.

  Kvalifikationer
  Speciallärarlegitimation gärna i kombination med lärarlegitimation.
  Erfarenhet av arbete med elever med NPF-diagnoser är ett krav liksom erfarenhet av bildstöd. Certifiering för att genomföra tester såsom ITPA3, LOGOS, BRAVKOD och TVPS är meriterande. Du ser möjligheter hos alla elever och har ett särskilt engagemang för att alla elever också får en fungerande skolsituation. Du har hög medvetenhet om hur bemötande påverkar de elever du kommer att arbeta med. Kunskap om, och erfarenhet av, lågaffektivt bemötande är meriterande. Du är en lugn person som hanterar oförutsedda händelser och förändringar konstruktivt. Du arbetar självständigt och tar ansvar för hela verksamhetens utveckling. Du känner särskild stolthet och glädje över att utveckla varje elev utifrån sina egna, unika förutsättningar – oavsett hur stort eller litet steget blev. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och din förmåga att arbeta kollegialt.

  Anställningsvillkor
  Tillsvidareanställning. Heltid med start 200811

  Kontaktperson
  Tomas Jonasson, rektor 0240-86231

  Facklig kontaktperson
  Lärarnas Riksförbund, via kommunens växel 0240 – 86 000
  Lärarförbundet, via kommunens växel 0240 – 86 000

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast den 8 april 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssytem.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-02-06

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.