Jobbeskrivning

  Skolsköterska Ludvika kommun

  VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ SOCIAL-OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN I LUDVIKA KOMMUN!

  I Ludvika kommuns skolor har vi en gemensam vision som ska genomsyra våra skolors arbete - varje skola ska vara den bästa skolan för varje elev som går där.

  Ludvika kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för.

  Arbetsuppgifter

  Som skolsköterska i Ludvika välkomnas du av dina kollegor inom Centrala Elevhälsan samt av de elevhälsoteam bestående av skolsköterskor, kurator, specialpedagog/speciallärare som du kommer att vara en del av tillsammans med skolledning. Som skolsköterska arbetar du enligt Hälso-och sjukvårdslagen även efter den vägledning som Socialstyrelsen tagit fram, samt de styrdokument som gäller för grundskolan och särskolan. Elevhälsan skall enligt skollagen arbeta främst hälsofrämjande och förebyggande för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är därför främjande och förebyggande hälsoarbete på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå med goda möjligheter att själv påverka och utveckla arbetets innehåll.

  I det hälsofrämjande och förebyggande uppdraget ingår bl.a. hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, skolans värdegrund och livsrelaterad hälsa och ohälsa, enklare sjukvårdsinsatser samt mottagning tillsammans med skolläkaren. I arbetsuppgifterna ingår också att göra gruppinriktade insatser. Du samverkar med vårdnadshavare, socialtjänst och andra vårdenheter och aktörer bl.a. BuP och Habiliteringen etc. I uppdraget ingår även att tillsammans med övriga skolsköterskor och skolläkare vidareutveckla elevhälsoarbetet i Ludvika kommun.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller specialistutbildad skolsköterska alternativt distriktssköterska.

  Du behöver ha en god förmåga att möta människor då ditt arbete kommer att bestå av många kontakter med såväl elever, vårdnadshavare och personal i skola och socialtjänst.

  Att vara skolsköterska innebär att du kommer att behöva planera och utföra ditt arbete på egen hand, så vi ser att du har en god förmåga till eget ansvar, men även förmåga att samverka och arbeta i team. För att trivas i arbetet behöver du vara trygg, stabil, stresstålig, ha god självinsikt och kunna skilja på det personliga och det professionella. Inom Elevhälsan för vi elevjournaler via PMO och använder datorn som ett naturligt arbetsverktyg; du bör därför vara en van datoranvändare.

  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

  Din tjänst kommer att vara förlagd på flera skolenheter och därför erfordras B-körkort och tillgång till egen bil.

  Anställningsform

  Dagtid, heltid, tillsvidaretjänst, tillträde enligt överenskommelse.

  Flextidsavtal finns.

  Lön

  Enligt överenskommelse.

  Sista ansökningsdag

  31 maj 2020

  Kontaktperson

  Jessica Carlberg, Chef Centrala Elevhälsan, Ludvika kommun

  Tel. 0240-863 58

  Anna Rigbo, Skolsköterska och samordnare, Ludvika kommun

  Tel. 0240-816 68

  Marie-Louise Öbrell, Medicinskt ledningsansvarig skolsköterska, Ludvika kommun

  Tel. 0240-861 45

   

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast den 31 maj - 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

   

   

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-02-06

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.