Jobbeskrivning

  Landskaps- arkitekt/ingenjör med intresse för vatten- och naturvårdsfrågor

  Arbetsplatsen

  Vi lever i en tid när de rådande idealen är urbanisering och förtätning, samtidigt som vi står inför stora klimatförändringar. Då är det viktigt att Ludvika kommuns utveckling också tar hänsyn till vår natur och dess ekosystemtjänster så att vi har dem kvar även framöver.

  Ludvika kommun befinner sig i ett expansivt skede med ett antal olika exploaterings- och utvecklingsprojekt på gång. Det innebär att det måste planeras för både bostäder, industriområden, kommunal service och utveckling av vår infrastruktur och grönområden.

  Vi behöver nu förstärka vår planeringsenhet, som ligger under Samhällsbyggnadsförvaltningen, med en landskapsarkitekt eller landskapsingenjör med intresse för vatten- och naturvårdsfrågor. Planeringssektionen arbetar med strategisk planering så som översiktsplanering,

  Vi är en liten enhet som strävar efter ett flexibelt och brett arbetssätt. Inom enheten arbetar vi med strategisk planering så som översiktsplanering, olika utvecklingsprojekt och exploateringsprojekt. Vi jobbar också  med detaljplanering, folkhälsa, hållbarhetsfrågor, kollektivtrafik, GIS, karta, mark-förvaltning och exploatering.

  Arbetsuppgifter

  Arbetet innebär både strategisk planering, framtagande av styrdokument samt utförande av åtgärder, genomförande av detaljplaner, handlingsplaner och LONA/LOVA- projekt. Du kommer också att få leda projekt inom natur- och vattenområdet och i planering av offentlig miljö. Som planerings- och utföraransvarig inom dina kunskaps- och fokusområden samarbetar du bland annat tätt tillsammans med kommunens grönytestrateg, med näringsliv, Region Dalarna, kommunala bolag och andra samverkansparter. Du kommer också att ha nära kontakt med allmänheten, konsulter och kollegor på samhällsbyggnadsförvaltningen och andra förvaltningar. Vi strävar efter att ha ett bra samarbetsklimat över förvaltningsgränserna där känslan för att vi arbetar i en kommun med gemensamma mål är viktig.

  Övriga arbetsuppgifter:

  • Medborgardialoger
  • Grön infrastruktur
  • Gröna frågor i planprocessen, t ex grönstrukturstrategi
  • Friluftsliv
  • Naturvårdsbedömningar
  • Vattenfrågor

  Kvalifikationer

  Vi söker dig, gärna med erfarenhet av landskaps-, natur-och vattenfrågor, som har högskoleutbildning med inriktning mot landskapsarkitektur eller landskapsingenjörsområdet eller motsvarande erfarenhet, som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Kunskaper i miljöbalken och PBL är viktigt. Du har insikt och förståelse för park- och natursektorns betydelse för det långsiktigt hållbara samhället. GIS, detaljplanering och översiktsplanering är meriterande.

  Det är viktigt att du har en god förmåga att leda och driva projekt, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad och driven. Du ska vara självgående i ditt arbete och ha kunskap om hur en politiskt styrd organisation fungerar. Du ska kunna uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift samt ha god datorvana. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

  B-körkort är ett krav.

  Anställningsform

  Anställningsform: Tills vidare

  Omfattning: Heltid

  Arbetstid: Dagtid

  Tillträde: Enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt

  Antal platser: 1 


  Upplysningar
   
  Chef Johanna Ingre, Planeringschef, 0240- 867 93

  Arbetstagarorganisation
  Sveriges arkitekter, Torkel Berg nås fr 27 juli via Kommunens växel 0240-860 00

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-02-06

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.