Jobbeskrivning

  Lärarassistent Särskolan

  Vi söker en lärarassistent till Ludvika särskola

  Kom och jobba med oss!

  I Ludvika är barn och ungdomar viktiga! Det visar vi genom att göra barnen och ungdomarna till navet i den kommunala organisationen.

  Arbetsuppgifter
  Som lärarassistent arbetar du med elever både i och utanför klassrummet. Ditt uppdrag är att avlasta lärarna med olika uppgifter under skolan och på fritidshemmet. Du ska kunna anpassa undervisningssituationer utifrån lärarnas instruktioner och elevers behov. Du ska vara ett stöd för elevernas olika behov som är kopplade till skolans ansvar och även på fritidshemmet.

  En viktig del av arbetet är ett aktivt förebyggande trygghetsarbete, stimulera elevernas utveckling och lärande, sociala kompetens, kamratrelationer och att bidra till ett demokratiskt förhållningsätt.

  Kvalifikationer
  Du har adekvat erfarenhet för tjänsten och utbildning på lägst gymnasienivå, gärna med inriktning mot barn och ungdomar. Du som söker måste visa stor förmåga att driva saker framåt, vara självgående och ta egna initiativ utifrån vad som krävs i stunden, för att på bästa sätt stötta läraren och vägleda eleven. Det är viktigt att du av eleverna upplevs som en stabil person som är trygg i dig själv och kan hantera olika elevers personligheter och uttryck. Du är flexibel genom att anpassa ditt agerande efter situationen och olika behov som uppstår. Du kan samarbeta med kollegor, elever och vårdnadshavare.
  Du ska ha B-körkort och kunna köra skolans minibuss.
  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

  Anställningsvillkor
  Visstidsanställning. Heltid fr o m 2020-08-11 t o m 2020-12-18

  Kontaktperson
  Rektor Eva Johansson, 0240-863 74 eva.johansson1@ludvika.se

  Facklig kontaktperson

  Kommunal via kommunens växel 0240-860 00 

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast den 2020-07-05 . Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss all kontakt med rekryteringsfirmor och annonssäljare.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-02-06

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.