Jobbeskrivning

  Redaktör integrationsprojekt

  Arbetsmarknads- och integrationsenheten (AMI) ansvarar för integrationsfrågorna i Ludvika kommun. Vi skapar förutsättningar för integration av nyanlända flyktingar, bland annat genom att erbjuda samhällsinformation.

  Vi tror att lokalanpassad information på hemspråket kan bidra till ökad integration för den som är ny i Sverige och ännu inte hunnit lära sig svenska. Via en podcast/poddradio vill vi sprida samhällsnyttig information på sex olika språk. Målet är att varje vecka skapa sex podcast på vardera 30 minuter. Podcastens innehåll ska fokusera på att sprida samhällsnyttig information från kommun, region, länsstyrelse och stat.

  Arbetsuppgifter

  Arbetsmarknads- och integrationsenheten söker nu en driven och kunnig redaktör som kommer att ansvara för innehållet i podcasten/poddradion.

  Du kommer att jobba tillsammans med ljudtekniker/redigerare samt med en grupp kollegor som ansvarar för att översätta och läsa in material på lätt svenska, somaliska, arabiska, tigrinja, persiska/dari och engelska. Du kommer även att ha ett tätt samarbete med de lokala invandrarföreningarna för att få tips och idéer kring lämpligt innehåll.

  För att trivas i rollen behöver du ha ett intresse för att skapa nya kontakter och nätverk i lokalsamhället samt vara bra på att samarbeta med andra.

  Du behöver vara väl förtrogen med hur en podcast byggs upp och paketeras. Vi ser gärna att du är flerspråkig, det är ett stort plus om du talar somaliska, arabiska, dari, persiska eller tigrinja. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

  Utöver det är du van att jobba mot deadlines och leverera material i tid. Du har förmågan att leda och fördela arbetsuppgifterna på en redaktion. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och är duktig på att planera.

  Vi tror också att du är kreativ och idérik samt har ett stort intresse för integrationsfrågor.

  Körkort är ett krav.

  Kvalifikationer

  Relevant högskoleutbildning inom kommunikation, marknadsföring eller journalistiskt arbete, gärna radio.

  Anställningsvillkor
  Anställningsform: Visstidsanställning, t. o. m. 2021-08-31
  Omfattning: Heltid
  Arbetstid: Dagtid
  Tillträde: 2020-09-01
  Antal platser: 1

  Kontaktperson

  Arbetsmarknads- och integrationschef

  Mohammed Alkazhami 0240-86 085

  Facklig kontaktperson

  Nås via kommunens växel 0240-86 000

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast 2020-07-17

  Vi tar bara emot ansökningar via vårt rekryteringssystem

  Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-02-06

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.