Jobbeskrivning

  Knutsbo/Junibackens skolområde söker skolkurator

  Arbetsuppgifter:
  Som skolkurator kommer du att ha en viktig roll i skolans elevhälsoarbete. Du är en del av skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, speciallärare, specialpedagog och skolsköterska, där ni tillsammans arbetar nära elever, lärare och skolledning. Arbetet är omväxlande och innebär många viktiga elevkontakter varje dag. Arbetet innebär bl.a. följande:

  • Hälsofrämjande och förebyggande arbete, vilket exempelvis innebär arbete med klasser eller grupper i samverkan med övrig elevhälsopersonal och pedagoger på skolan.
  • Stöd och råd till personal på skolenheten.
  • Verksamhetsutveckling, vilket bl.a. kan innebära att utveckla metoder och förhållningssätt.
  • Åtgärder och stödjande insatser, vilket bl.a. kan innebära att föreslå åtgärder och insatser samt att bistå med svåra samtal.
  • Skolsociala utredningar och kartläggningar
  • Tvärprofessionell samverkan inom elevhälsoteamet
  • Samverkan med externa instanser som arbetar med barn och ungdomar
  • Samverkan med pedagoger och övrig personal på skolenheten

  Kvalifikationer:
  Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har dokumenterad kunskap och erfarenhet av stödjande arbete med barn och ungdomar samt erfarenhet av arbete som skolkurator.

  Du har även kunskap och erfarenhet av samarbete med externa aktörer såsom BUP, Hab och socialtjänst. Självständighet och samarbete ska förenas i teamarbete. Det är därför viktigt att du har förmåga till helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och att arbeta i team!

  Meriterande är fördjupade kunskaper inom olika samtalsmetoder samt en bred erfarenhet från andra arbetsområden inom socialt arbete.

  Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom social kompetens, flexibilitet, förmåga att samverka, samt förmågan att hålla ett salutogent perspektiv i elevhälsoarbetet.

  Körkort och tillgång till bil är ett krav.

  Anställningsvillkor:
  Tillsvidare
  Heltid
  Tillträde omgående eller efter överenskommelse
  Placering: Knutsbo/Junibackens skolområde samt grundsärskolan i Ludvika kommun. Andra ansvarsuppgifter kan förekomma.

  Kontaktperson:
  Rektor Åsa Strömberg 0240-86196
  Skolkurator Linda Janols 0240-86813

  Ansökan: Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2020-07-31. Vi tar endast emot ansökningar visa vårt rekryteringssystem.

  All kontakt med rekryteringsfirmor avböjes vänligen men bestämt.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-02-06

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.