Jobbeskrivning

  Förskollärare

  Förskolan Lärkan öppnades i maj 2013 och finns på Ludvika Gård i Ludvika. Förskolan finns i ett område med både villor och hyreshus och vi har nära till både skog och lekplatser.

  Förskolan har ca 37 barn och 7 personal fördelat på två avdelningar.

  Förskolan Lärkan är en mångkulturell förskola och vi arbetar mycket med barnens språkutveckling. Eftersom vi arbetar mycket med språk är vi glada att vi har personal som har kunskaper i svenska, engelska och somaliska. Några dagar i veckan finns en somalisktalande modersmålsstödjare hos oss.

  Arbetsuppgifter:
  • Pedagogiskt arbete med barn i åldern 1-5 år. Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för planering, genomförande, dokumentation och uppföljning/utvärdering av verksamheten utifrån gällande styrdokument.
  • Ni skapar en miljö tillsammans i arbetslaget som utgår från barnens behov och intressen, där barnen får känna inflytande och vara delaktiga i utformningen av förskolans miljö och verksamhet.
  • Som förskollärare i förskolan tar du ansvar för att skapa och utveckla en trygg och säker miljö som lockar och utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Samarbete med föräldrar och övrig personal.

  Kvalifikationer:
  • Du har utbildning och legitimation för förskollärare eller lärare mot de yngre åren.
  • Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och har en god samarbetsförmåga och ser arbetslaget som en tillgång där vi tillsammans driver verksamhetsutveckling. Du har förmåga att skapa lugn och trygghet i barngruppen.
  • Du har goda kunskaper om lekens betydelse för lärande och små barns utveckling. Du kan arbeta självständigt och har lätt att skapa goda relationer med barn och vuxna-

   Meriterande:
  • Kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
  • Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.
  • Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Erfarenhet av arbete i mångkulturell barngrupp.

  Anställningsvillkor
  Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträdesdatum: 2021-01-01.

  Kontaktperson
  Terésia Niemiaho, 0240-56 57 83.

  Facklig kontaktperson
   Lärarnas Riksförbund via kommunens växel, 0240-86 000

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast 2020-11-30. Ansök så snart som möjligt då urval sker fortlöpande. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-09-29

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.