Jobbeskrivning

  IAM-specialist till IT- enheten

  I Ludvika och Smedjebacken sker positiva saker just nu. Ett gemensamt IT-center har bildats med uppdraget att stötta de två kommunkoncernerna i deras digitalisering. Nu görs stora satsningar på en gemensam identitetsplattform som kommer att ge verksamheterna helt nya förutsättningar att automatisera och säkra upp sina verksamhetsprocesser

  Arbetsuppgifter:

  Du är med och bygger upp plattformen från början. I din roll ansvarar du sedan för att förvalta och utveckla de digitala identiteterna som finns inom kommunen. Du arbetar aktivt med att identifiera förbättringsmöjligheter och föreslå effektiva integrationer av verksamhetens befintliga identitets- och access-lösningar till den gemensamma plattformen. (IAM står för Identity and Access Management)

  Du har dessa övergripande ansvarsområden:

  • Utföra teknisk konfiguration, integration och utveckling
  • Stötta kärnverksamheterna i syfte att skapa säkra och automatiserade verksamhetsprocesser
  • Ansvara för förvaltning och arkitektur runt den digitala identiteten

  Fokus ligger på nedanstående områden

  • Ökad automation
  • Ökad säkerhet
  • Minskad kostnad för hantering av användare

   

  KVALIFIKATIONER
  Vi söker dig som har utbildning inom och/eller erfarenhet av identitetshantering och som brinner för att lösa kunders problem. Du trivs med kunddialoger i alla dess former och hjälper dem att implementera effektiva IAM-lösningar. Du har ett starkt teknikintresse men samtidigt förmågan att beskriva din lösning eller ditt problem för en mindre IAM-kunnig kund eller projektledare.

  Du har kunskap och erfarenhet inom certifikathantering samt programmeringskunskaper. Kommunernas infrastruktur är byggt på en Microsoftmiljö vilket gör att goda kunskaper krävs inom AD, Azure och MIM. Vi hanterar även Googlemiljöer för skolan, så kunskap inom detta är meriterande. Har du dessutom kunskaper inom produkten Nexus, ser vi det som väldigt meriterande.

  Du är kommunikativ, har ett öppet sinne och ett inre driv och nyfikenhet. Du är en duktig kommunikatör med en positiv och lösningsorienterad inställning. Detta kombinerar du med flytande kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

  Vi sätter stor vikt på personlig lämplighet

  Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

   

  Anställningsform: Tillsvidare

  Omfattning: 100%

  Arbetstid: Dagtid

  Tillträde: Efter överenskommelse

  Antal platser: 1

   

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast den 30 November 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

   Kontaktperson

   Anna Källsved, IT-chef Tfn: 0240-866 21

   Facklig kontakt

  Per Svensson, Sveriges Ingenjörer
  Magnus Danielsson, Vision
  Stefan Gustavsson, Vision
  Mia Adolfsson, Akavia
  Nås via växel 0240-86000

   

   

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-09-29

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.