Jobbeskrivning

  Vikarierande 1:e socialsekreterare till stöd- och försörjningsenheten

  INFORMATION

  Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjerätts- och familjehemsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter. Inom stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 23 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och stöd till våldsutsatta, budget- och skuldrådgivning, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar.

  ARBETSUPPGIFTER

  Ditt främsta uppdrag är att arbetsleda i ärendefrågor samt fördela arbetet i gruppen. Du har också en konsulterande roll och ansvarar för att handleda i komplexa ärenden. I uppdraget ingår att ha en utvecklande funktion som innebär att hålla sig ajour med nyheter inom socialtjänsten och påtala behov av förändringar i verksamheten. Utöver de arbetsledande funktionerna innebär arbetet även att förbättra och utveckla handläggningen av ärenden så att arbetet sker rättssäkert och med kvalitet samt att det finns fungerande strukturer och rutiner.

  KVALIFIKATIONER

  Vi söker en person med socionomexamen samt med mångårig erfarenhet inom området ekonomiskt bistånd. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbetsleda. Arbetet präglas av föränderlighet, det är därför även viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. I ditt arbete är du effektiv och lösningsfokuserad samtidigt som du gärna tar dig an svåra uppgifter. Vi vill att du är välformulerad i både tal och skrift i det svenska språket samt har goda datorkunskaper. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

   

   

  ANSTÄLLNING

  Tjänsten är ett vikariat under 1 år med tillträde enligt överenskommelse.

  KONTAKTPERSONER

  Kajsa Tengström, tf enhetschef, 0240-869 55

  Sara Spinks, 1:e socialsekreterare 0240-868 49

  FACKLIG KONTAKT

  Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

  Vision, 0240-860 00

  ANSÖKAN

  Välkommen med din ansökan senast 27 november 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Intervjuer kommer att ske löpande.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-09-29

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.