Jobbeskrivning

  Vikarierande socialsekreterare till stöd- och försörjningsenheten

  INFORMATION

  Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjningsenheten, Familjerätts- och familjehemsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter samt tillgång till extern handledning. Inom stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 23 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning inom våld i nära relation, budget- och skuldrådgivning, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar.

  ARBETSUPPGIFTER

  Som socialsekreterare på stöd- och försörjningsenheten arbetar du med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Huvuduppgiften är att bedriva ett aktivt arbete med stöd till egenförsörjning parallellt med handläggning av ansökningar om ekonomiskt bistånd. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar och myndigheter (ex Arbetsmarknad- och integrationsenhet, Västerbergslagens Utbildningsförbund, Region Dalarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan).

  KVALIFIKATIONER

  Vi söker dig med socionomexamen. Du har goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning och vi ser gärna att du tidigare arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Vi söker dig som har förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du är tydlig, prestigelös och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser gärna också att du har utbildning och erfarenhet av arbete med våld i nära relation då Stöd- och försörjningsenheten ansvarar för utredningar av insatser inom området. I arbetet på enheten möter du människor med skiftande behov och ställs inför frågor av olika karaktär. Som socialsekreterare behöver du ha bred kompetens, vara uppdaterad på aktuell lagstiftning och ha god kunskap om socialtjänstens service liksom om samhället i övrigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

   

   

  ANSTÄLLNING

  Tjänsten är ett vikariat under 1 år med tillträde enligt överenskommelse.

  KONTAKTPERSONER

  Kajsa Tengström, tf enhetschef, 0240-869 55

  Sara Spinks, 1:e socialsekreterare 0240-868 49

  FACKLIG KONTAKT

  Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00

  Vision, 0240-860 00

  ANSÖKAN

  Välkommen med din ansökan senast 6 december 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Intervjuer kommer att ske löpande.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-09-29

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.