Jobbeskrivning

  Lärare till Rektorsområdet Vasa/Kyrk 1-6

  Vasaskolan och Kyrkskolan F-6s rektorsområdet är två skolenheter som ligger centralt i Ludvika, vi arbetar för eleven i centrum och att skolorna skall vara den bästa skolan för varje elev som går där. Nu söker vi dig som vill vara med och förstärka vårat team av kompetenta pedagoger för att skapa goda föruttsättningar för eleverna. Samtidigt som vi växer tillsammans med våra elever pågår också en spännande process med att flytta flera årskullar från våran 4-6 enhet till vår F-3 enhet. Just nu söker vi fyra pedagoger till världens vikigaste uppdrag!  

  Arbetsuppgifter
  • Planera, genomföra och utvärdera undervisning i årskurs 1-4 eller 5-6 i enlighet med skolans styrdokument, individuellt och i arbetslag.
  • Du deltar aktivt i att utveckla framgångsrika lärmiljöer tillsammans med övriga på skolan, samt ser vinsterna utav samplanering och sambedömning.
  • Det pågår ett flertal satsningar inom skolan bl a språk- och kunskapsutvecklande arbetsätt, digitalisering för yngre åldrar och att öka den specialpedagogiska kompetensen.

  Kvalifikationer

  • Legitimerad lärare med inriktning årskurs 1-3/4-6 samt gärna specialpedagogik.
  • Du har en positiv människosyn och har förmåga att skapa goda relationer samt förmåga att förebygga och lösa konflikter.
  • Du är noggrann, flexibel och lyhörd för elevernas behov och tycker det är roligt att arbeta med barn och ungdomar. Erfarenhet av SKUA och arbete med SVA- undervisning är meriterande.

  Förstelärarskap

  I Ludvika kommun innebär förstelärarskapet ett stärkt uppdrag med ökade krav på att utveckla egen undervisning, att följa med i skolforskning, att sprida kunskap och vara aktiv i det kollegiala samtalet för att utmana och stödja kollegor.
  Som förstelärare stödjer du skolutvecklingen på enheten utifrån ett tätt samarbete med ledningsgrupp och med stöd av Ludvika kommuns vetenskapliga grund. Ludvika kommun följer de kompetenskrav som Skolverket tillämpar på ett förstelärarskap. Möjligheter kring förordnandet, samt ansökning för förstelärarskapet diskuteras ytterligare på intervjun, förutsatt att kraven för att kunna ansöka om förestlärarskap uppfylls. Rektorsområdet har i dagsläget ett outnyttjad förstelärarförordnande. 

  Anställningsvillkor
  Tillsvidareanställning. Heltid.
  Start 10 augusti 2021.

  Kontaktperson

  Kine Finstad, Rektor 0240- 56 58 61
  Susanna Bjärud, Bitr. rektor 0240- 860 71

  Facklig kontaktperson

  Lärarnas Riksförbund, via kommunens växel 0240 – 86 000
  Lärarförbundet, via kommunens växel 0240 – 86 000

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast den 25 april. Vi har 4 lärartjänster som skall tillsättas men endast ett förstelärarskap. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
  Tjänsten tillsättes om erfoderliga beslut fattas.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.