Jobbeskrivning

  Förskollärare till Skogsgläntans förskola

  Förskollärare till Skogsgläntans förskola

  Välkommen till Ludvika kommun och Skogsgläntans förskola!

  Skogsgläntans förskola ligger i centrala Ludvika med vacker natur och ett lättillgängligt skogsområde alldeles intill. Förskolan består av fem avdelningar i nya fräscha och genomtänkta lokaler samt en stor, mycket välplanerad förskolegård som lockar till lek, samspel och lärande på många olika sätt.

  Skogsgläntans förskola ligger i ett mångkulturellt område och du möts av engagerade kollegor med ett stort intresse för att på ett lekfullt och omsorgsfullt sätt arbeta språkutvecklande och interkulturellt. Ett stort fokus läggs på att skapa och hela tiden utveckla en utbildning som ger varje barn förutsättningar att leka, samspela, lära och utvecklas. Ett professionellt arbete med stort fokus på att arbeta språkutvecklande och en genomtänkt tydliggörande pedagogik genom bland annat bildstöd samt ett inkluderande interkulturellt förhållningssätt präglar förskolan.

  Som förskollärare i Ludvika kommun får du bland annat:

  • Fria pedagogiska luncher.
  • Tillgång till ett stort utbud av friskvårdsaktiviteter med bland annat gratis inträde till simhall och gym.
  • Arbetskläder till ett värde av 1000 kr/år.
  • Som nyexaminerad förskollärare ett introduktionsår med egen mentor.

  Personliga egenskaper:

  Vi söker dig som är ödmjuk, lyhörd och flexibel med en god samarbetsförmåga. Du har lätt för och ser det stora värdet i att skapa och utveckla goda förtroendefulla relationer till både barn, kollegor och vårdnadshavare. Du har ett professionellt förhållningssätt med värme och engagemang och ett stort intresse av förskolans uppdrag. Du har en utvecklingsvilja att i enlighet med förskolans styrdokument arbeta systematiskt för att tillsammans med dina kollegor skapa en utbildning av hög kvalitet. Du är intresserad av att arbeta interkulturellt och inkluderande och ser det stora värdet i att skapa trygghet och förutsägbarhet för barnen genom att arbeta systematiskt med tydliggörande pedagogik som exempelvis bild- och andra kommunikationsstöd.

  Arbetsuppgifter:

  • Ansvara för att tillsammans med dina kollegor systematiskt planera, genomföra, utvärdera och utveckla utbildningen utifrån förskolans styrdokument.
  • Arbeta på ett sådant sätt att vardagliga aktiviteter och rutinsituationer på ett lekfullt och omsorgsfullt sätt blir en del av undervisningen.
  • Skapa och utveckla tillitsfulla relationer till vårdnadshavare.
  • Skapa och utveckla en miljö som utgår från barnens behov och intressen och som stimulerar till lek, samspel, utveckling och lärande.

  Kvalifikationer:

  • Du har förskollärarutbildning och förskollärarlegitimation.

  Anställningsvillkor
  Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträdesdatum: 2021-08-09

  Enligt skollagen krävs utdrag ur belastningsregister innan anställning är aktuell hos oss. Blankett för att beställa utdraget finns på polisens webbplats www.polisen.se.

  Kontaktperson
  Rektor Annelie Liljedahl annelie.liljedahl@ludvika.se

  0240-86235

  Facklig kontaktperson
  Lärarnas Riksförbund, via kommunens växel 0240 – 86 000
  Lärarförbundet, via kommunens växel 0240 – 86 000

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast 2021-04-23. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.Tjänstens tillsättande är beroende av att erforderliga beslut fattas.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.