Jobbeskrivning

  Förskollärare till Ludvika Gårds förskola

  Ludvika Gårds förskola öppnades 1969 och är kommunens äldsta. Förskolan består av tre avdelningar, två småbarnsavdelningar 1-3 år och en syskonavdelning 4-5 år. På förskolan arbetar 12 pedagoger samt vår modersmålsstödjare och resursarbetare.

  Förskolan är belägen i ett mångkulturellt område med både villor och hyreshus. I vår direkta närhet har vi Högberget med skog och natur.

  Pedagogerna på Ludvika Gårds förskola samarbetar mycket mellan avdelningarna. Vi ser arbetslaget som en tillgång där vi tillsammans driver verksamhetsutveckling. Ett redskap i detta arbete är bl a pedagogisk dokumentation/Unikum och systematiskt kvalitetsarbete.

  Våra prioriterade områden är språk-, lek- och kunskapsstimulering och värdegrundsarbete.

  Arbetsuppgifter:

  • Pedagogiskt arbete med barn i åldern 1-5 år. Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för planering, genomförande, dokumentation och uppföljning/utvärdering av verksamheten utifrån gällande styrdokument.
  • Ni skapar en miljö tillsammans i arbetslaget som utgår från barnens behov och intressen, där barnen får känna inflytande och vara delaktiga i utformningen av förskolans miljö och verksamhet.
  • Som förskollärare i förskolan tar du ansvar för att skapa och utveckla en trygg och säker miljö som lockar och utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Samarbete med föräldrar och övrig personal.

  Kvalifikationer:

  • Du har förskollärarutbildning och förskollärarlegitimation.
  • Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och har en god samarbetsförmåga och ser arbetslaget som en tillgång där vi tillsammans driver verksamhetsutveckling. Du har förmåga att skapa lugn och trygghet i barngruppen.
  • Du har goda kunskaper om lekens betydelse för lärande och små barns utveckling. Du kan arbeta självständigt och har lätt att skapa goda relationer med barn och vuxna.

  Meriterande:

  • Du är van att jobba med mångkulturalitet, flerspråkighet och har ett respektfullt förhållningssätt.
  • Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och har en god samarbetsförmåga
  • Du ser arbetslaget som en tillgång där vi tillsammans driver verksamhetsutveckling.
  • Du har förmåga att skapa lugn och trygghet i barngruppen.
  • Du kan arbeta självständigt och har lätt att skapa goda relationer med barn och vuxna.
  • Du har god kännedom i vårt planeringsverktyg unikum.

  Anställningsvillkor
  Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträdesdatum 2021-08-09.

  Enligt skollagen krävs utdrag ur belastningsregister innan anställning är aktuell hos oss. Blankett för att beställa utdraget finns på polisens webbplats www.polisen.se

  Kontaktperson
  Teresia Niemiaho, 0240-56 57 83.

  Facklig kontaktperson
  Lärarnas Riksförbund, via kommunens växel 0240 – 86 000
  Lärarförbundet, via kommunens växel 0240 – 86 000

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast 2021-04-25. Ansök så snart som möjligt då urval sker fortlöpande. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.