Jobbeskrivning

  Specialpedagog till förskolan i Ludvika

  Välkommen till oss på Social – och utbildningsförvaltningen Ludvika Kommun

   

  Vill du vara med och göra skillnad för barnen i Ludvika? Är du en innovativ, utvecklingsinriktad och strategisk lagspelare som har ett genuint intresse för barn och vuxnas lärande och utveckling. Då är du varmt välkommen att söka tjänsten som Specialpedagog hos oss på Social- och Utbildningsförvaltningen Ludvika Kommun. 

   

  Arbetsuppgifter

  I tjänsten som specialpedagog på förskolan innebär det att vara ett stöd till arbetslag, handleda pedagoger praktiskt och teoretiskt. Medverka och kvalitetssäkra arbetet utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i frågor där behov av särskilt stöd och tidiga insatser finns. Arbetet utformas i dialog och på uppdrag av rektor på respektive förskola vilket kräver ett förändringsbart arbetssätt utifrån mötet på plats med barn, personal, organisation, vårdnadshavare och rektor.

   

  Som specialpedagog synliggör du gruppen och barnens behov tillsammans med arbetslagen, du medverkar till att ta fram arbetsmetoder och arbetsverktyg för bättre måluppfyllelse. Samverka, kompetens förstärka och arbeta på organisationsnivå, gruppnivå och individnivå tillsammans med våra anställda. Fokus på att synliggöra möjligheter och hinder i utbildningen med målet att skapa den bästa förskolan för alla barn inom Ludvika kommun.

   

  Vid behov deltar specialpedagogen i samtal med vårdnadshavare samt samverkar med andra instanser som barnhälsovård, habilitering och logoped. Som specialpedagog arbetar du riktat mot flera förskolor i kommunen tillsammans med flera rektorer.

   

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som är legitimerad förskollärare/lärare med specialpedagogisk påbyggnadsutbildning.

   Du ska ha god dokumenterad kunskap om och vara väl förankrad i förskolans styrdokument. För att lyckas i rollen behöver du ha goda ledaregenskaper, vara strukturerad och ta ett stort eget ansvar.

  Du är en god kommunikatör i både tal och skrift och kan anpassa din kommunikation efter mottagaren. Du har förmågan att motivera och skapa förståelse för förskolans uppdrag samt har goda IT-kunskaper, skapar engagemang och delaktighet kring bland annat digitala hjälpmedel. Du är en bred lagspelare som ser möjligheter och bidrar till gott samarbete med och mellan olika professioner såväl inom den egna organisationen som med externa verksamheter.

  I och med att arbetsfältet omfattar hela eller delar av Ludvika kommun behöver du ha körkort och tillgång till bil.

  Godkänt registerutdrag ur belastningsregistret.

  Har du uppnått 60hp/90hp av din utbildning till specialpedagog, är du välkommen att söka.

   

  Vi erbjuder dig 

  Vill du vara med att utveckla och påverka inom utbildningen på förskolan så är detta en tjänst för dig. Vi är nyfikna på vem du är och vad du kan bidra med. Vi i Ludvika kommun välkomnar dig till framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun där vi erbjuder ett brett, mångfasetterat och fantastiskt uppdrag. En organisation som präglas av professionalism och utvecklings anda. 

   

  Anställningsform:

  Tillsvidareanställning. Omfattning: Heltid.

  Tillträde: Enligt överenskommelse.

  Antal platser: 1

  Övrig information: I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister.

  Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju.

  Upplysningar Ulrika Norberg Eriksson, Verksamhetschef förskola, tel. 0240-866 68

  Arbetstagarorganisation Lärarnas Riksförbund, via kommunens växel 0240-86 000, Lärarförbundet, via kommunens växel 0240-86 000.

  Ansökan: Välkommen med din ansökan senast den 18 maj 2021.

   Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

  Övrigt

  Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.