Jobbeskrivning

  Barnskötare till Östansbo förskola, vikariat

  Östansbo förskola som ligger i södra delen av Ludvika, öppnades 1977 och tillhör Lorensberga skolområde. De tre avdelningarna, har plats för 58 barn i åldern 1-5 år.

  Förskolan finns i samma byggnad som Östansbo skola och strax intill ligger också Lorensbergaskolan. Närheten till förskoleklass, skola och fritidshem främjar en god kontakt mellan personal i de olika verksamheterna och bidrar till en mjuk övergång för barnen.

  Östansbo förskola är belägen i tätortens yttre område med närhet till skog och med en stor förskolegård som ger goda möjligheter till utevistelse.

  Arbetsuppgifter:

  • Pedagogiskt arbete med barn i åldern 1-5 år. Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för planering, genomförande, dokumentation och uppföljning/utvärdering av verksamheten utifrån gällande styrdokument.
  • Ni skapar en miljö tillsammans i arbetslaget som utgår från barnens behov och intressen, där barnen får känna inflytande och vara delaktiga i utformningen av förskolans miljö och verksamhet.

  Kvalifikationer:

  • Du har barnskötarutbildning.
  • Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och har en god samarbetsförmåga och ser arbetslaget som en tillgång där vi tillsammans driver verksamhetsutveckling. Du har förmåga att skapa lugn och trygghet i barngruppen.
  • Du har goda kunskaper om lekens betydelse för lärande och små barns utveckling. Du kan arbeta självständigt och har lätt att skapa goda relationer med barn, kollegor och föräldrar. 
  • Du har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

  Meriterande: 

  • Kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
  • Du är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv. Skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.
  • Förtrogen med läroplanen.
  • Erfarenhet av arbete med digitala verktyg som Unikum och Ted.

  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

  Anställningsvillkor
  Vikariat. Heltid. Tillträdesdatum: 210601 eller enligt överenskommelse. Upphör: 211231.

  Enligt skollagen krävs utdrag ur belastningsregister innan anställning är aktuell hos oss. Blankett för att beställa utdraget finns på polisens webbplats www.polisen.se.

  Kontaktperson
  Rektor Terésia Niemiaho, 0240-56 57 83.

  Facklig kontaktperson
  Kommunal via kommunens växel, 0240-863 88.

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast 210523. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.