Jobbeskrivning

Fritidsledare

Arbetsplatsen 
I Ludvika kommun finns tre mötesplatser som drivs i kommunal regi: Haffas, Lorensberga fritidsgård och Grängesbergs fritidsgård. Vi söker en kollega som tillsammans med oss vill utveckla kommunens öppna ungdomsverksamheter och fritidsutbudet för unga.

Arbetsuppgifter
Som fritidsledare ansvarar du för att verksamheten lever upp till sitt uppdrag: att bedriva attraktiva, demokratiska och trygga mötesplatser/verksamheter för målgruppen - årskurs 6 till 19 år. Du bidrar till verksamhetens gemenskap och mötet mellan människor utifrån ett främjande och coachande förhållningssätt. Unga ska känna att du är en aktiv och engagerad ledare som tillsammans med kollegor och besökare utvecklar verksamheterna. Utbudet ska vara varierat och tilltala en bred målgrupp, det kan vara allt från planerade till spontana aktiviteter på mötesplatsen, resor eller större arrangemang. Du ska även bidra till kommunens demokratiarbete genom att stödja och uppmuntra till ökat engagemang i samhällsfrågor. Du ska aktivt arbeta för lokal samverkan och nätverkande.

Då verksamheterna marknadsförs och i viss uträckning bedrivs digitalt är det viktigt att du har god erfarenhet och är trygg i att kommunicera via sociala medier.

Arbetstiden är förlagd både dag- och kvällstid (schemalagd arbetstid). Andra förvaltningsövergripande uppdrag kan förekomma.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha eftergymnasial utbildning med pedagogisk inriktning, fritidsledarutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med ungdomar och/eller unga vuxna krävs. Du ska vara en god vuxen förebild och trygg i dig själv och i ditt ledarskap. Du ser unga som en resurs, har ett coachande förhållningssätt och vilja att stöda unga i förverkligandet av sina idéer. Du är en god lyssnare och har förmåga engagera och entusiasmera.

Du ska ha en positiv livssyn och kunna arbeta både självständigt och i team. Ansvarstagande, flexibel, lösningsorienterad och stresstålig är andra viktiga egenskaper du bör ha.

Då det ingår administrativa arbetsuppgifter i tjänsten är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och är datakunnig. Du ska ha erfarenhet av att kommunicera via sociala medier och vara bekväm både bakom och framför kameran.

Då du ansvarar för verksamhetens utveckling ska du vara idérik, se möjligheter och gärna ha erfarenhet av att arbeta i projektform (förankra, involvera, planera, marknadsföra, genomföra och utvärdera).

Meriterande är utbildning i 7TJUGO, MI (motiverande samtal), erfarenhet av jämställdhetsarbete samt att leda grupper utifrån värderings- och värdegrundsarbete.

Då du tillsammans med teamet ansvarar för verksamheternas utveckling ska du vara idérik, se möjligheter och hela verkamhetens bästa.

Önskvärt är att du har god lokal kännedom och är väl insatt i hur en kommunal organisation fungerar.

Vi ser gärna att du är insatt och intresserad av ungdomskultur och håller dig uppdaterad i trender både lokalt och nationellt.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten;
- dokumenterad erfarenhet av arbete med ungdomar och/eller unga vuxna
- goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
- god datorvana (officepaketet)
- insatt i ungdomskultur
god efarenhet att kommunicera via sociala medier
- B-körkort

Dina personliga egenskaper är av största vikt och kraven är att du;
- är en trygg och stabil vuxen
- har mycket god förmåga att ta kontakt med ungdomar och skapa goda relationer
- är strukturerad och flexibel
- har vilja och drivkraft att utveckla verksamheten framåt
- kan samarbeta med kollegor och ledning på ett förtroendefullt och värdeskapande sätt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dag/kväll (schemalagd arbetstid)
Tillträde: Snarast

Kontakt
Sektionschef, Unni Fredriksson, 0240-86044
Verksamhetschef, Göran Gullbro, 0240-86154

Facklig kontakt
Via kommunens växel 0240-860 00 

Ansökan
Du är välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2021.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Övrig information

I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju.

Kontakta oss
Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades:

På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.