Jobbeskrivning

Modersmålslärare Urdu

Arbetsplatsen

I Ludvika kommun finns det läsåret 24/25 ca 1060 elever med annat modersmål än svenska.       

Flerspråkighetsenheten är den enhet inom grundskolan där samtliga studiehandledare och modersmålslärare är anställda. De är 26 till antalet och behärskar tillsammans 23 olika språk. Tillsammans arbetar vi för att lyfta modersmålet och för att språket inte ska utgöra ett hinder för elevens skolframgång. Som anställd hos oss får du uppleva kommunens värdegrund Lagandan: relationer, glädje, lärande och driv.

Arbetsuppgifter

Du undervisar i ditt förstaspråk i grundskolans ämne "Modersmål" enligt den nationella kursplanen. Du förbereder, genomför och utvärderar undervisningen och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling. Från årskurs 6 betygsätter du eleven enligt ämnets kunskapskrav. Som lärare ska du aktivt arbeta med värdegrundsarbetet enligt den nationella Läroplanen.

Genom undervisningen ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

formulera sig och kommunicera i tal och skrift
• använda sitt modersmål som ett medel för sin språkutveckling och sitt lärande
• anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang
• urskilja språkliga strukturer och följa språkliga normer
• läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften
• reflektera över traditioner, kulturella företeelser och samhällsfrågor i områden där modersmålet talas utifrån jämförelser med svenska förhållanden.

Du studiehandleder elever på sitt modersmål, i samråd med ämneslärare, i anslutning till lektioner i olika ämnen. Du bistår med översättning under elevmöten samt vid överförande av information mellan skola och elev/hem. Flexibilitet är av stor vikt då schema och elevunderlag kan ändras under terminen. Undervisningen sker på olika skolor i Ludvika kommun.

 

Kvalifikationer

• du är behörig modersmålslärare
• du har dokumenterat goda kunskaper i svenska i tal och skrift, motsvarande gymnasienivå
• du har dokumenterat goda kunskaper i modersmålet
• du har datorvana
• du är förtrogen med svensk skola och dess värdegrund
• du har god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor
• du är lyhörd och flexibel och arbetar för elevens möjlighet att nå ökad måluppfyllelse.

Arbetet innebär att du arbetar på olika skolor i kommunen, vilket kan medföra att du behöver förflytta dig mellan skolor under arbetsdagen. Då resor förekommer mellan skolorna är körkort ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten. 

Det här får du av oss

Förutom att arbeta med spännande frågor i en varierande vardag får du möjlighet att bli en del av en organistation som upprätthåller viktiga samhällsfunktioner för invånare i Ludvika kommun. Som anställd hos oss har du bland annat tillgång till friskvårdsförmåner och goda möjligheter till kompetensutveckling. Läs gärna på Ludvika.se under rubriken Jobba hos oss.

I Ludvika kommun arbetat vi efter vår värdegrund Lagandan som består av fyra principer: Relation, Glädje, Lärande och Driv. Den bygger på samverkan och samarbete, en vi-känsla och en vilja att fortsätta utvecklas. Det är med Lagandan som vi tar oss an vårt uppdrag och strävan mot vår vision att vara framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun

Anställningsform

Visstidsanställning. Deltid. 240812-250619

Övrig information

I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar ved eventuell intrevju

Kontaktperson

Eva-Lena Karlsson, enhetschef Flerspråkigenheten. Telefon: 0240-862 41
E-post: eva.lena.karlsson@ludvika.se

Facklig kontakt

Lärarnas Riksförbund, via kommunens växel 0240 – 86 000
Lärarförbundet, via kommunens växel 0240 – 86 000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 31 juli 2024. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansök så snart som möjligt då urval sker löpnde. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbedjer oss alla former av rekryteringshjälp/insatser i samband med tillsättningen av denna tjänst.

Kontakta oss
Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: