Jobbeskrivning

Grundskollärare åk F-3 sökes till Parkskolan

Arbetsplatsen 

Parkskolan ligger i Grängesberg som ligger 1,5 mil söder om Ludvika. En fin gammal bruksort som blomstrade med sin järnmalmsbrytning fram till sent 80-tal. Idag finns inte allt kvar men Grängesberg fortsätter blomstra. Om än i mindre styrka.

Parkskolan med sina 270 elever från förskoleklass till årskurs 6 och ett fritidshem med 130 elever ligger granne med anrika Folkets Park där vi numera firar skolavslutningarna. Granne är också dryckesjätten Spendrups där studiebesök kan göras. I samhället finns både badhus och bibliotek dit vi går med våra elever. Vi går även till Vallen som är en konstfrusen bandyplan och åker skridskor med eleverna. På friluftsdagar tar vi bussen till Fjällberget och åker nerför i slalombacken eller åker längd vid Grotfallets skidstadion. Skogen har vi alldeles intill skolan där många besök görs. 

Så vad väntar du på? Här står vi med öppna armar och kanske tar emot just Dig!

Arbetsuppgifter 

Du planerar, genomför och utvärderar undervisning i årskurs F-3 i enlighet med nationella, kommunala och skolans styrdokument, individuellt och i arbetslag. Du deltar aktivt i att utveckla framgångsrika lärmiljöer tillsammans med övriga på skolan. Användande av skolans digitala system tex dokumentation, frånvarohantering och kommunikation är en stor del av dina arbetsuppgifter. Du samarbetar i form av dialog och möten med vårdnadshavare. Du har möjlighet att söka försteläraruppdrag. Du är med och fortsätter att utveckla Parkskolan till en trygg och positiv plats för alla.

Kvalifikationer

• Lärare med lärarlegitimation

• Du har en positiv människosyn och har förmåga att skapa goda relationer samt förmåga att förebygga och lösa konflikter.

• Du är noggrann, flexibel och lyhörd för elevernas behov och tycker det är roligt att arbeta med ungdomar.

• Det är viktigt att du av eleverna upplevs som en stabil person som är trygg i dig själv och kan hantera olika elevers personligheter och uttryck-

• Meriterande med BRAVkod 

Det här får du av oss!

Förutom att arbeta med spännande frågor i en varierande vardag får du möjligheten att bli en del av en organisation som upprätthåller viktiga samhällsfunktioner för invånare i Ludvika kommun. Som anställd hos oss har du bland annat tillgång till friskvårdsförmåner och goda möjligheter till kompetensutveckling. Läs gärna på ludvika.se under rubriken Jobba hos oss.

I Ludvika kommun arbetar vi efter vår värdegrund Lagandan som består av fyra principer: Relationer, Glädje, Lärande och Driv. Den bygger på samverkan och samarbete, en vi-känsla och en vilja att fortsätta utvecklas. Det är med Lagandan som vi tar oss an vårt uppdrag och strävan mot vår vision om att vara framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 240812. Ferietjänst. 

Övrig information

I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju.
 
Upplysningar

Rektor Örjan Johansson tel 0240-56 58 42
Biträdande rektor Sofia Gustafsson tel 0240-56 58 52

Arbetstagarorganisation: Sveriges Lärare nås via växeln 0240-86 000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 22 juli 2024. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontakta oss
Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: