Jobbeskrivning

  Vik kurator, Kyrkskolan 7-9

  Arbetsuppgifter

  * Som skolkurator kommer Du att ha en viktig roll i skolans elevhälsa. Du kommer att ingå i elevhälsoteamet där ni tillsammans arbetar nära elever, lärare, studiecoacher och skolledning. Arbetet är omväxlande och kommer att innebära många viktiga elevkontakter varje dag. Du kommer att arbeta med följande områden:

  * Hälsofrämjande och förebyggande arbete, vilket exempelvis innebär arbete med klasser och grupper samt att bistå med råd och stöd till personal.

  * Verksamhetsutveckling, vilket exempelvis innebär att utveckla metoder och förhållningssätt.

  * Åtgärder och stödjande insatser, vilket exempelvis innebär att föreslå åtgärder och insatser samt att bistå personal vid svåra samtal.

  * Göra sociala utredningar och bedömningar.

  * Samverkan i form av tvärprofessionellt samarbete inom elevhälsan, samverkan med externa aktörer som arbetar med barn och ungdomar samt samverkan med pedagoger och övrig personal på enheten.

  Kvalifikationer

  Vi söker Dig som har socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning med inriktning beteendevetenskap. Vi ser gärna att Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet av stödjande arbete med barn och ungdomar samt erfarenhet av arbete som skolkurator.

  Du har även kunskap och erfarenhet av samarbete med externa aktörer så som BUP och socialtjänst. Självständighet och samarbete ska förenas i teamarbete. Det är därför viktigt att Du har förmåga till helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och arbeta i team!

  Meriterande är fördjupade kunskaper inom olika samtalsmetoder samt en bred erfarenhet från andra arbetsområden inom socialt arbete.

  Stor vikt kommer att läggas vid Dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet, samverkansförmåga samt förmågan att ta ett salutogent perspektiv i elevhälsoarbetet.

  Anställningsvillkor
  Vikariat med 28 oktober 2019. Varaktighet, 30 mars 2019.

  Kontaktperson
  Rektor agNeta Carlsson Byström, 0240 - 565863

  Facklig kontaktperson
  Via kommunens växel, 0240 - 860 00

  Ansökan
  Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-10-21. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem
  Eftersom vi går mot semester intervjuar och anställer vi fortlöpande under ansökningstiden.
  Vi undanber oss all kontakt med rekryteringsfirmor och annonssäljare.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2019-05-17

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.