Jobbeskrivning

  Personlig assistent till Ludvika Kommun

   

  Arbetsuppgifter

  • Du kommer att arbeta med att ge stöd och service enligt LSS, lagen om stöd och service, till funktionshindrande personer i och utanför det egna hemmet. Du ska arbeta utifrån vård- och omsorgsförvaltningens mål där vårdtagaren är i fokus. 

                                                                                                    

  • Du ska arbeta med tydliggörande pedagogik som innnebär ett strukturerat arbetssätt med inriktning på den enskilde individens delaktighet i sin vardag. Arbetet innebär att hjälpa och stödja brukaren med alla i ett hem förekommande vardagssituationer, som exempelvis hygien, av- och påklädning, fritidsaktiviteter samt sociala kontaktnätet.

    

  • Du ska förstå vikten av gruppenighet och följa uppsatta mål och rutiner som en del av det brukarfokus vi arbetar med. Arbetet kräver god fysik och kan även vara psykiskt betungande    

                                          

  • Arbetstiderna är fördelade över hela dygnet, vardag som helgdag. Du måste vara flexibel med dina arbetstider då schemat kan förändras utifrån brukarens behov enligt arbetsrättsliga regler. Arbete på andra enheter inom förvaltningen och i andra LSS-insatser där behov finns förekommer.

   

  • Arbetet innefattar dag-, kväll-, natt och helgtjänstgöring. 

   

  Kvalifikationer

  • Omvårdnadsprogrammet/personlig assistentutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig.

   

  • I arbetet som personlig assistent krävs ett proffesionellt förhållningssätt och bemötande, kunna ta eget ansvar, vara lösningsfokuserad, vara lyhörd inför brukarens behov, ha tålamod och kunna sätta brukaren i centrum och arbeta med dennes behov och möjliheter.

   

  Meriterande kunskaper

  • Erfarenhet av arbete inom LSS-området samt erfarenheter av att arbetat med personer med autismdiagnos är meriterande. Även erfarenhet av Kognitivt beteende (terapi), KB(T) liksom kunskaper i dokumentation är en merit.

   

  • Stor vikt läggs vid yrkeserfarenhet inom LSS-insatser, olika funktionshinder och dess konsekvenser, hjälpmedel och alternativ kommunikation, samt personlig lämplighet

   

  Anställningsvillkor

  Tillsvidareanställning under förutsättning att nödvändiga beslut tas.

  Heltid. Tillträde efter överenskommelse. Lön enligt avtal.

   

  Kontaktperson

  Enhetschef Karin Hjelte, tfn 0240-860 00

  Facklig kontaktperson

  Johan Delemar, tfn, 0240-860 00

   

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast 24 november. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2019-05-17

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.