På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Tillstånd, regler och tillsyn

När du skall starta ett nytt företag eller en ny verksamhet kan du behöva tillstånd hos kommunen, verksamheten kan alltså vara anmälningspliktig. De verksamheter som är tillstånds- eller anmälningspliktiga är inte enbart företag utan kan även vara till exempel sportanläggningar och reningsverk.

Vissa verksamheter är genom lagar och förordningar så reglerade att anmälningsplikt och tillståndsplikt krävs innan verksamheten startas. Vissa verksamheter kan istället kräva tillstånd från andra instanser än kommunen. 

Utöver detta gäller att kommunen har tillstånd att göra inspektioner, granska handlingar och kanske göra mätningar för att kontrollera att olika krav uppfylls.

Nytt företag eller ny verksamhet

Om du behöver hjälp för att få svar på exploateringsfrågor, få reda på vilka regler som gäller och vilka tillstånd du kan behöva inom olika områden till exempel inom livsmedel, restaurang, tatuering, frisering, gym, verkstad med mera så hjälper vi dig. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och samlar de experter som du behöver svar från vid ett och samma tillfälle.

I menyn till vänster finns information om tillsyn, regler samt tillstånds- och anmälningsplikt för olika verksamheter.Vilken typ av verksamhet ska du starta?
Vilken typ av verksamhet ska du starta?


Har du en lokal för din verksamhet?
Har du en lokal för din verksamhet?

Bifogade filer
Komplettera gärna dina uppgifter med nedanstående dokument.


Relaterad information

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-10

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 15/09 07:58:24