Nyhet

  Kort från kommunfullmäktige

  Måndagens kommunfullmäktige handlade bland annat om att social- och utbildningsnämnden ansökte om en utökning av sin budgetram.

  Nedan följer ett urval av det som sammanträdet beslutade om. Protokollet från detta kommunfullmäktige finns tillgängligt från och med 15 oktober på sidan Möten och protokoll.

  Under punkten Aktuellt i kommunen berättade Samarkand2015:s vd Lars Lindblom om dess verksamhet. Det är ett utvecklingsbolag med verksamhet i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Det ägs av de båda kommunerna, Region Dalarna, ABB och Ovako. Därtill har Samarkand ett 40-tal medlemsföretag.

  Ansökte om utökning

  Social- och utbildningsnämnden ansökte om en utökning av budgetramen för 2019 med 22 miljoner kronor. Nämndens totala ram är 450 miljoner kronor.

  Prognosen visar att verksamheten Social välfärd kostar 29,9 miljoner kronor mer än budget, med beslutade besparingar om 7,9 miljoner kronor inräknade.

  Kommunfullmäktige avslog ansökan med hänvisning till att kommunen inte har det ekonomiska utrymmet.

  Svar på motioner

  Kommunfullmäktige svarade på ett antal motioner. En handlade om kostnadsfördelningen inom kommunförbundet VBU (Västerbergslagens utbildningsförbund), alltså hur parterna Ludvika och Smedjebackens kommuner delar på verksamhetens kostnad.

  Fullmäktige biföll den delen av motionen, men avslog den del som handlade om att översynen ska ta fasta på en 50-50-fördelning av VBU:s administrativa kostnader och att den ska vara klar inför höstens budgetberedning.

  Övriga motioner avslogs. De handlade om webbsändningar av fullmäktigemöten respektive möjligheten att lämna medborgarförslag, skrivna av Pär Öberg (SD), samt ökad satsning på kompetensutveckling inom äldrevården, skriven av Karl Gustav Nilsson (KP).

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 08 okt 2019

  Uppdaterad: 08 okt 2019

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.