Nyhet

  Från vänster: Marie-Louise skålberg, Emma Wittler-Eriksson, Calle Svenson, Sara Jäger och Lena Gerestrand.

  Från vänster: Marie-Louise Skålberg, Emma Wittler-Eriksson, Calle Svenson, Sara Jäger och Lena Gerestrand.

  Temadag om NPF avslutade Anhörigveckan

  Anhörigveckan avslutades med en temadag om neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF, på Marnäsliden.

  Emma Wittler-Eriksson och Marie-Louise Skålberg från Öppenvårdspsykiatrin Ludvika/Smedjebacken informerade om ADHD samt vilket stöd psykiatrin kan erbjuda – till exempel i form av samtal, läkemedel, KBT samt få kunskap om sina styrkor och svårigheter. Exempel på stöd till en person med adhd är alarm som påminnelse, kom ihåg–lappar, kalender och arbetsinstruktioner i bild och text.

  Orientering om Aspergers

  Ludvika kommuns stödpedagoger (LSS), Åsa Schander och Sara Jäger, gav en orientering om Aspergers syndrom/högfungerande autism och vilket stöd de erbjuder – till exempel i form av seriesamtal, sociala berättelser, att använda schema, kalender, tidshjälpmedel och att föra dagbok.

  Dagen avslutades med cafésamtal. Calle Svenson fick sin adhd-diagnos i vuxen ålder och Lena Gerestrand har diagnosen Aspergers syndrom. De berättade om sina vardagsstrategier för en fungerande vardag när man har en diagnos. LSS-handläggare medverkade under dagen och svarade på frågor.

  Anhörigstödet i Ludvika kommun och studieförbundet vuxenskolan arrangerade temadagen.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 08 okt 2019

  Uppdaterad: 08 okt 2019

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.