Nyhet

  Invigningen avslutade smed en ljusshow .

  Invigningen avslutades med en ljusshow.

  Nu är Krafttanken invigd

  En ansenlig publik hade samlats i och vid Sockenstugeparken på måndagskvällen för att vara med om invigningen av Ludvikas nya landmärke.

  Talarna var många. Från ABB var Lina Bjelkenäs, en av dem som kläckte idén från första början, på plats. Så var även Sverigechefen Johan Söderström och Ludvikachefen Tobias Hansson. Samarkand och High Voltage Valley var representerade av projektledaren Lisbeth Söderling och vd:n Lars Lindblom. Kommunalrådet Leif Pettersson var med och invigde, liksom kvällens konferencier Håkan Rosén.

  Stolthet

  Alla var de eniga om den stolthet det nya landmärket innebär. Det är en symbol för det kunnande som finns på orten och som lett fram till ett världsrekord i elkraftöverföring.

  Under kvällen bjöds på musik av Västerbergslagens kulturskola, där Hugo Östby stod för ett soloframträdande. Invigningen ramades också in av en spektakulär ljusshow.

  Krafttanken

  Däremellan fick Torbjörn Jonsson komma upp på scenen. Han är nämligen den som lämnat in det vinnande namnbidraget. Det officiella namnet på landmärket är från och med i dag Krafttanken.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 04 nov 2019

  Uppdaterad: 04 nov 2019

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.