Nyhet

  Riktigt så här mycket snö kommer det nog inte på en gång, men våra tips är bra att tänka på ändå.

  Riktigt så här mycket snö kommer det nog inte på en gång, men våra tips är bra att tänka på ändå.

  Nu är snön snart här – hjälp våra snöröjare

  Snön är på väg och då kan det vara läge att påminna om några enkla saker som underlättar för snöröjningen.

  En sådan sak är reglerna för datumparkering i Ludvika.

  Problematiken med att bilar står felparkerade gäller såväl vid snöröjning och halkbekämpning vintertid som vår och höst när sand respektive löv ska tas upp.

  Områdesmärke

  Vid infarterna till Ludvika sitter ett områdesmärke som anger att datumparkeringsområdet börjar. På baksidan sitter en sluttavla som man ser när man åker ur staden.

  Märket säger att ett område med förbud att parkera börjar. Förbudet styrs av datum.

  Förbud

  Det är förbjudet att parkera på dagar med udda datum på den sida av vägen där gatuadressen har udda nummer samt på dagar med jämna datum på den sida av vägen där gatuadressen har jämna nummer.

  I Ludvika gäller datumparkeringen alla dagar från midnatt till klockan 08.00 på morgonen, vilket alltså betyder att när man parkerar bilen på kvällen så avser förbudet det datum som gäller efter klockan 24.

  Förutom datumparkeringen är det önskvärt att de som kan håller bilar och släpvagnar stående på uppfart eller motsvarande.

  Skotta inte ut snö

  Våra maskinförare noterar att det blir vanligare att framför allt villaägare skottar ut snö mitt i vägen. Förutom att det ger en sämre vägbana när bilar kör över snön, genererar det också snö som plogen kan föra med sig till grannarna.

  Vi vädjar om att var och en håller snön på sin egen tomt.

  Borttagning av snö

  Naturligtvis vill den som plogar ge en så bra service som möjligt. Men resurserna räcker inte till för att rensa bort varenda snövall. Det sker i den mån det är möjligt. Vi hoppas att allmänheten visar förståelse för det.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 07 nov 2019

  Uppdaterad: 07 nov 2019

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.